Reiki: životní energie přinášející klid

Reiki: životní energie přinášející klid

Určitě jste už slyšeli o tom, že někteří lidé dovedou předávat druhým léčivou energii tím, že na ně přiloží své ruce, nebo dokonce provádějí léčení na dálku. Ne, není to výmysl. Tímto způsobem funguje léčebný systém Reiki, jehož zakladatelem se stal v polovině 19. století japonský mnich a učitel Dr. Mikao Usui.

V praxi jde o působení pomocí univerzální životní energie, která má blahodárné účinky na všechny živé organismy (lidi, zvířata, rostliny). S její pomocí je také možné energeticky nabíjet nápoje, jídlo nebo třeba minerály. Tato blahodárná energie proudí vždy tam, kde je jí nejvíc zapotřebí (vesmír zkrátka sám nejlíp ví, kde koho „tlačí bota“). Má schopnost bez problémů pronikat prostorem a účinkuje dokonce i na velké vzdálenosti.

K léčení je třeba projít zasvěcením

Používat Reiki může každý, kdo projde procesem tzv. zasvěcení. To je specifický rituál, při němž dochází k otevření a aktivizaci čaker – pomyslných energetických center v těle, kterými prochází životní síla. Zasvěcený žák se poté stává jakýmsi kanálem Reiki energie, kterou může následně předávat druhým. Existuje několik stupňů zasvěcení, přičemž každý další s sebou přináší více možností, jak tuto léčivou sílu předávat dál (u prvního stupně se energie předává pouze dotekem rukou, u druhého stupně ji lze posílat také na dálku atd.).

Reiki tiší bolesti a zbavuje závislostí

A co všechno Reiki dokáže?

  • zmírňuje a odstraňuje bolesti
  • obnovuje duševní rovnováhu
  • rozpouští různé tělesné i emoční blokády
  • zahání stres
  • posiluje imunitu
  • spouští přirozené samoléčebné procesy (které všichni máme od přírody k dispozici, ale svým životním stylem nebo způsobem uvažování často znemožňujeme, aby se nastartovaly)
  • pomáhá také zbavovat člověka závislostí a negativních postojů

Proniká do každé části těla, regeneruje buňky, oživuje a posiluje celý organismus. A nejen to!

Můžete uzdravit také svou minulost

Třebaže to zní neuvěřitelně, pomocí Reiki je dokonce možné působit i do minulosti (například při léčbě následků prožitých životních traumat) nebo do budoucnosti (při programování pozitivních cílů a postojů). Mnozí lidé pocítí při léčení okamžitou úlevu – zažívají stav hluboké relaxace, jejich mysl se projasní a tělo začíná lépe přijímat životodárnou energii, která se nachází všude kolem nás, v celém vesmíru (prána, čchi, mana – v různých kulturách existuje celá řada pojmenování, která označují jedno a totéž). Úžasné na celém procesu je i to, že terapeut se nijak nevyčerpává, neboť energie jím pouze protéká. Naopak, také on se zároveň dobíjí a léčí.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1