Vejce v paprice
Zatímco podle známého receptu se na paprice připravuje hlavně kuře, my si její pomocí zvládneme udělat zábavnou snídani. Stačí papriku (popř. kapii) omýt, podélně rozříznout a vyjmout semínka. Pak položíme obě poloviny na plech a opatrně do každé z nich vklepneme celé vejce. Osolíme, opepříme, můžeme přidat i jiné koření podle chuti a vložíme do středně vyhřáté trouby trouby zapéct přibližně na deset minut.
Avokádová pomazánka
Avokádo se poslední dobou stalo hitem - právem. Je zdravé a příprava pomazánky z něj už nemůže být jednodušší. Jedinou zapeklitost představuje opatrné rozříznutí plodu tak, abychom se nepořezali. Pak už stačí vydlabat dužinu, osolit ji, opepřit, přidat česnek, cibulku podle chuti, pár kapek citronu a voilà! Pomazánka je na světě. Nejlépe chutná na čerstvém celozrnném pečivu nebo lehce rozpečeném toastu.
Míchaná vejce
Při honbě za originálními recepty někdy zapomínáme na zlatou klasiku. Míchaná vajíčka nezklamou a zasytí. Dají se připravit na mnoho způsobů - se šunkou, sýrem, pepřem, sekanou pažitkou, mletou paprikou, přijde na chuť a stav zásob. Vajíčková obec se často dělí na příznivce přidaného mléka a jeho odpůrce - mléko vejce nadlehčí a přidá mu na objemu, ale někdo namítá, že potlačuje jejich chuť. Necháváme to tedy čistě na vás.
Pečená ryba
Pokud si chceme dopřát tzv. snídani na vidličku, není nad kvalitní plátek opečené ryby. Položíme ho na kus alobalu, osolíme a okořeníme, můžeme přidat i oblíbenou zeleninu: mrkev, hrášek, cuketu, cibuli, červenou řepu apod. Vše zabalíme a dáme péct do středně vyhřáté trouby na dvacet až třicet minut. Chutě se krásně propojí a my navíc posnídáme způsobem, za který by nás pochválil každý výživový poradce.
Stravovat se zdravě a chutně lze i poránu. Stačí pár tipů, abychom zjistili, že koblížky nebo sladké šátečky nejsou nutně jedinými variantami, ale mohou se stát pouze občasným sladkým "zahřešením".