Je lepší si zacvičit doma nebo vyrazit ven?

Je lepší si zacvičit doma nebo vyrazit ven?

Rádi byste udělali něco pro svou fyzičku, ale nechce se vám nikam do fitness centra nebo posilovny? Možná pro vás bude lepší variantou cvičení v pohodlí domova. Podívejte se, jaké výhody, ale i mínusy vám nabízí.

1. výhoda: ušetříte

Největším benefitem domácího cvičení je jistě úspora peněz. Návštěva fitness center může vyjít až na desítky tisíc ročně, podobně je to i se vstupy do bazénů či různých kurtů anebo s placením trenéra. Navíc počítejte krom vstupu ještě s výdaji za sportovní oblečení a případné náčiní.

2. výhoda: vyhnete se zvědavým pohledům

Pokud jste stydlivý typ, mohou vás zvědavé pohledy ostatních při cvičení rušit. Doma se naopak můžete pořádně odvázat a cvičit třeba ve vytahaných teplácích a starém tričku. Místo činek skvěle poslouží pet lahve s vodou a na protažení gymnastický míč.

3. výhoda: jste si svým vlastním trenérem

Cvičení si můžete naplánovat tak, jak vyhovuje vám. Jedete si vlastním tempem. Internet je dnes navíc plný videí s instruktážemi, jak cvičit, takže se máte čeho držet.

Najdou se však i nevýhody...

Některé sporty se prostě doma provozovat nedají. Pokud nevlastníte bazén nebo třeba kurt, těžko si zaplavete, nebo zahrajete tenis. Rovněž zapomeňte na nějaké kolektivní sporty.

Nikdo nad vámi nedrží ruku

To znamená, že někdy budete cvičení odsouvat, protože vás přepadne lenost. Pokud se navíc chcete pustit do složitějšího cvičení, může se stát, že se ho naučíte špatně. Nebude totiž po ruce nikdo, kdo by vás v tu chvíli opravil.

Nemáte se s kým podělit o úspěch

Podařilo se vám udělat dvě stě sedů lehů a nebo jste konečně zhubli na svou vysněnou váhu? Určitě byste se rádi pochlubili někomu, kdo má podobný cíl, jenže doma se většinou nikdo takový nenajde.

Ale ať budete cvičit doma nebo venku, pamatujte: každý pohyb se počítá!

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1