Odhalit potravinovou intoleranci Vám může změnit život

Odhalit potravinovou intoleranci Vám může změnit život

PR článek 4 min. čtení Redakce
Potravinová intolerance je často přehlíženým tématem zdravotnictví. Dokud nemáte vážné problémy, kde je jasný kandidát příčiny alergie nebo intolerance na potravinu, neprovádí se aktivně žádné testy. Chronicky se tak můžete trápit problémy, které by vymizely odstraněním určité složky jídelníčku. O tom, jaké problémy může intolerance působit a jak funguje test intolerance, jsme si povídali s Ing. Alexandrou Kocurovou ze společnosti Vital Life.

Co všechno může potravinová intolerance způsobit?

Potravinová intolerance způsobovat celou řadu dalších problémů, jako je svědění kůže, akné, ekzémy, průjmy, zácpy, poruchy spánku, záněty žaludeční sliznice, bronchitida, chronická únava, nespavost, problémy s váhou, ale také například úzkosti, deprese a neplodnost. Seznam je dlouhý, takže je jasné, že má smysl se touto problematikou zabývat. Tím spíše, pokud trpíte některým z uvedených příznaků.

Stravování podle výsledků testů pomáhá detoxikovat organismus, odkyselovat a snižovat hmotnost.

Jak mi může test pomoci zhubnout?

Potravinová intolerance způsobuje zánět v celém trávicím traktu. Pokud je trávicí trakt jakkoli poškozen, je méně výkonný. Přestože se kalorie snadno vstřebávají, živiny se mohou ztratit dříve, než se využijí. To znamená, že tělo přijímá nadměrné množství kalorií, ale nedostává potřebnou výživu pro tvorbu energie a udržení vyváženého metabolismu.

Lidé, kteří se snaží zhubnout, ale nedaří se jim shodit ani několik kilogramů, mohou trpět nesnášenlivostí jedné nebo více potravin. Vyhýbání se těmto potravinám sníží zánět a pomůže vrátit trávicí trakt do normálu. Vytvoření zdravějšího, individuálního jídelníčku může být právě to, co potřebují k zahájení své cesty za hubnutím.

Jak poznám, které potraviny v mém jídelníčku mi způsobují potíže?

Existuje řada způsobů, jak to zjistit. Můžete si začít vést deník, do kterého si budete zapisovat, co jste ten den snědli a jak se právě cítíte. Budete sledovat změny ve stravě a reakce svého těla. To však může být běh na dlouhou trať, protože můžete mít intoleranci na několik potravin najednou.

Mnohem jednodušší a pohodlnější možností je nechat si udělat test potravinové intolerance Food Detective pro 59 potravin nebo Food Print až pro 220 potravin.

Co je Food Detective a jak se používá test potravinové intolerance?

Food Detective vyvinula anglická společnost Cambridge Nutritional Science, která je dlouhodobě lídrem v oblasti imunodiagnostiky a výživy a jejího vlivu na zdraví. Základem tohoto výrobku je testovací podložka, na kterou jsou naneseny potravinové extrakty patřící k 59 hlavním složkám stravy. Proces testování zahrnuje odběr malého vzorku krve ze špičky prstu pomocí lancety a jeho odeslání do naší laboratoře, kde jej odborníci analyzují a přesné výsledky vám zašlou e-mailem.

Tento jednoduchý, bezpečný, přesný a rychlý test vám pomůže tyto složky potravin odhalit, jestli se vaše tělo potýká s problémy a je jimi zatíženo. Možná je to právě ten způsob, jak shodit přebytečná kila nebo se zbavit zdravotních problémů, se kterými se již dlouho potýkáte, a začít tak žít úplně jiný život. Potravinový detektiv je vyzkoušený a prověřený i mnoha lékaři.

K dispozici je také barevná brožura se zajímavými informacemi o výživě, pokyny, a kniha zdarma, která vás o tomto tématu dále poučí.

Test lze snadno a pohodlně zakoupit online na webových stránkách Vital Life.

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1