Jak si správně vybrat podprsenku?

Jak si správně vybrat podprsenku?

I když se to na první pohled nezdá, najít skvěle padnoucí podprsenku je hotová věda. Nejde totiž jen o velikost košíčků nebo obvod hrudníku.

Většina žen bohužel při nákupu zvolí špatnou velikost. Není to však pouze otázka nepohodlí, ale nepadnoucí podprsenka může způsobit i zdravotní problémy. Ty se týkají především bolesti zad, šíjových svalů, hlavy a nebo špatné funkce lymfatického systému, protože si příliš těsnou podprsenkou můžeme lymfu brzdit.

Na co si dát při nakupování pozor:

Obvod – Než zamíříte do obchodu, změřte si krejčovským metrem obvod hrudníku těsně pod prsy. Velikost podprsenky pak nemusí odpovídat přesně naměřené hodnotě, protože materiál spodního prádla bývá dostatečně pružný. Lze si tedy koupit velikost cca o 5 cm menší. To znamená: naměřila jste si 85 cm, ale podprsenka může mít obvod jen 80 cm. Mezi tělem a podprsenkou by mělo být místo maximálně na dva prsty. Jestliže zvolíte velký obvod, poleze vám zadní část (zapínání) nahoru. Menší obvod pak nepříjemně škrtí.

Velikost košíčků a ramínka – Některé ženy si myslí, že je sexy, když jim prsa z podprsenky tak trochu vyčuhují. Pokud chcete docílit plného dekoltu, zvolte raději než menší košíčky podprsenku s push-up efektem. Přechod mezi ňadrem a košíčkem by měl být plynulý. Někdy se však stane, že i když máte správnou velikost, košíček prostě nesedí. Může to být i tvarem podprsenky. V tom případě zkuste jen jiný typ.

Ramínka by v žádném případě neměla zanechávat bolestivé otlaky. I když jste majitelkou většího poprsí, ramínka nesmí držet celou váhu, ale být spíše podpůrným systémem pro obvod. Podobné je to i s kosticemi. Ty mají opisovat tvar prsou, ale v žádném případě se nesmí zařezávat a nebo naopak od těla odstávat.

Opravdu sedí?

Zkuste si ve zkušební kabince tak trochu zacvičit. Zvedněte ruce nad hlavu, předkloňte se či vyzkoušejte jiné pohyby. Podprsenka by stále měla držet na svém místě a neměla by utíkat nahoru, nebo se jinak deformovat. Při výběru nezapomeňte zohlednit i materiál, ostré krajky nebo nekvalitní barvení způsobuje podráždění pokožky.

A mějte na paměti, že správná volba spodního prádla dokáže s naším sebevědomím divy.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1