Vyražte na ples, i když se zrovna necítíte

Vyražte na ples, i když se zrovna necítíte

Plesová sezóna pomalu začíná a ne každý této kulturně společenské zábavě holduje. Ať už z důvodu předsudků, obav z neznáma nebo je tak trochu introvert. A přeci se vyplatí na nějaký ples zajít. Rozbouráte denní stereotyp, dámy se mohou na pár hodin stát princeznami a pánové být za šviháky.

Neseďte doma, běžte se bavit

V zimě, kdy je tma ráno i večer, je dobré si povyrazit a zlepšit náladu na nějaké „lesklé“ události, kterou ples bezesporu je. Navíc, můžete potkat přátele, které jste dlouho neviděli, něco vypijete a skvěle si zatancujete. Ani ti, co neovládají společenské tance se nudy bát nemusí. Téměř na každém plese je nějaká diskotéková hudba.

Součástí plesů také bývají tomboly. To znamená příležitost něco vyhrát. A takový malý hazard jednou do roka ještě nikomu neublížil. Pokud si vyberete charitativní ples, tak jako bonus přispějete na dobrou věc. Můžete tedy vyhrát hned dvakrát.

Co na sebe?

Charakter plesu vyžaduje slavnostní oděv. Pro muže to není až takový oříšek. Dobře padnoucí oblek, košile, kravata či slušivý motýlek a dle potřeby vyladit doplňky (kapesníček v klopě nebo spona do kravaty) a může vyrazit.

Žena musí vzít v úvahu téma a příležitost, k níž se ples pořádá. Vybrat ty správné šaty tak může být celkem složité. Situaci může též komplikovat skutečnost, že na větších akcích se často vyžaduje, aby žena nešla ve stejných šatech, ve kterých již ve společnosti byla. Pokud se tedy v šatníku nenachází dostatek večerních šatů, můžete si je půjčit a nebo koupit.

Jedinečná příležitost být za princeznu

Ať si tvrdí kdo chce, co chce, každá žena chce být (alespoň občas) princezna. A právě na plese je pro to ideální příležitost. Může si vzít své oblíbené nebo vyhlídnuté šaty (Ano, přesně ty, na které se chodíte koukat celý rok do výlohy), nechá si udělat parádní účes a třeba do nich vhodně zakomponovat i korunku. Kdy jindy, když ne teď?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1