I malé ženy mohou být opticky vyšší!

I malé ženy mohou být opticky vyšší!

Nemít nohy až do nebe a neměřit jako světové topmodelky, není žádná ostuda. Jak se říká: co je malé, to je hezké! Pokud je to i váš případ, ale přesto toužíte být o trošku vyšší, vsaďte na pár optických triků a kousky, které vám pár centimetrů dodají.

Ženy s malou postavou mají jediný módní úkol – oblékat se tak, aby si neuškodily a neubíraly si zbytečně centimetry do výšky. Ve zkratce se jedná o věci, které jsou oversized, plandavé od hlavy po paty, sukně, které přetínají kolena nebo třeba maxi šaty bez jasného střihu. Naopak sáhněte po kouscích, které ty centimetry umí dohnat snadno a rychle. Uvidíte, že optické klamy mohou být opravdu mocné a skvěle fungující!

Monochromatika

Nosit jednu barvu od hlavy až po paty je nejen velmi trendy a šik, ale také dokáže v mnohém pomoci. V případě, že chcete svoji postavu prodloužit, outfit v jedné barvě (ale v kombinaci různých materiálů) vytváří jednotnou linii, což je cestou, jak rázem vykouzlit pár centimetrů do výšky. Zejména to ocení vaše nohy, které budou opravdu až do nebe. Vsaďte na kalhotové kostýmky!

Skinny jeans

Skinny a rovné nohavice jsou vhodné pro malé ženy, které mají drobnou postavu, ale i pro ty, co mají například větší zadeček. Tento typ kalhot dokonale obepne nohy a vytvoří tak iluzi dlouhých nohou. Díky nim navíc vypadají boky užší a nohy hubenější. 

Vyhýbat byste se ale měly manžetám, výrazným aplikacím, vyšisování nebo příliš dlouhým nohavicím. Ideální jsou džíny tmavé, bez děr a v délce ke kotníkům.

Boty tón v tónu

Věc, která umí celému vzhledu opravdu pomoci, je správně zvolená obuv. Pokud jste majitelkou malé postavy, měla byste vždy vybírat boty, které budou ve stejné barvě jako jsou kalhoty. V případě šatů a sukní se však snažte nohy protáhnout tak, že nazujete střevíčky na podpatku a nejlépe v barvě nude.

Vysoký pas

Myslíte si, že například pouzdrová sukně do pasu není nic pro vás? Omyl! Čím výše je pas položený, tím vyšší linie od pasu k nohám vzniká. Pak už vám stačí jen boty na podpatku a vršek, který bude společně se sukní tvořit dokonalý tvar přesýpacích hodin.

To samé platí i u kalhot! Dlouhé široké kalhoty umí zázraky. Abyste s nimi dosáhly žádaného efektu, tak by měly mít zvýšený pas a sahat až úplně na zem. Pod ně si vezměte podpatky, nebo boty na platformě. Kalhoty by je měly překrývat. Skvěle protáhnou nohy.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1