5 zdravých snídaní hotových do 5 minut

5 zdravých snídaní hotových do 5 minut

Snídaně by měla být základem každého dne. Někdy ale ráno nastane taková honička, že člověk nic nestíhá. Přinášíme proto pět tipů na rychlé a přitom zdravé snídaně, které stihnete i v poklusu.

Lahodná kaše

Můžete zvolit instantní kaši, kterou jen zalijete horkou vodou a necháte minutku odstát. Počítejte ale s tím, že většina těchto produktů bývá plná cukru. Lepší je si kaši připravit doma. Stačí smíchat tři polévkové lžíce ovesných vloček s 200 ml mléka a dát na dvě minuty do mikrovlnky, poté promíchat a ještě na minutku ohřát. Pak už stačí jen podle chuti přidat ovoce, med nebo třeba kakao.

Snídaňové smoothie

Někdo má problém, že po ránu do sebe skoro nic nedostane. V tom případě je ideální volbou smoothie. Po ránu si navíc můžete dopřát vydatnější koktejl, přidat banány a ovoce dle chuti a třeba ještě lžičku medu nebo kousek čokolády.

Ovesný dortík z mikrovlnky neboli mug cake

Tento zdravý dortík dostal jméno podle toho, že se připravuje v hrníčku. Budete potřebovat jen několik lžic ovesných vloček (záleží na velikosti hrníčku), trochu mléka a jedno vajíčko. Všechno smícháme, dochutíme dle libosti nebo můžeme přidat ještě semínka, oříšky či ovoce a dáme do mikrovlnky na 5 až 7 minut.

Ultra rychlé lívanečky

V míse rozmícháme jeden zralý banán, 2 vajíčka a 2 lžíce kokosu. Směs postupně smažíme na rozpálené pánvi, nejlépe teflonové jen s kapičkou oleje a dozdobíme ovocem či jogurtem.

Volská oka

Ne každý zbožňuje sladkou snídani. Je-li to i váš případ, skvělou volbou budou vajíčka, která dodají tělu potřebnou energii i živiny. Nejrychleji připravená jsou volská oka. Vajíčko rozklepněte na rozpálenou pánev jen potřenou olejem, osolte, opepřete a podávejte s celozrnným chlebem a zeleninou.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1