Jak vychovávat malého Kozoroha?

Jak vychovávat malého Kozoroha?

Kozoroh patří mezi zemská znamení. Znamená to, že má rád pořádek, stabilitu a nerad věci mění. Pokud je v tomto znamení i váš potomek, podívejte se, jak k němu přistupovat, aby vám to klapalo.

Jaký je Kozoroh?

O lidech, kteří se narodili ve znamení kozoroha se říká, že jsou vážní, uzavření a otevřou se jen tehdy, pokud lidem kolem sebe opravdu důvěřují. Na druhou stranu jsou tvrdohlaví a pokud si něco vezmou do hlavy, jejich ambice jim nedovolí povolit, dokud nedosáhnou cíle. Jak již bylo řečeno výše, Kozorohové mají rádi tradice, bývají konzervativní a neradi něco mění. Jejich planetou je Saturn.

 

Malí zástupci tohoto znamení

Pro vykreslení přesných vlastností vašeho potomka odvozujících se od data narození, je toho potřeba znát více, než jen den, kdy přišel na svět. Detailní popis by vám měl vypracovat astrolog, který bere v potaz čas narození, postavení planet, místo narození a mnoho dalších aspektů. Obecně se ale o malých Kozorozích tvrdí, že jsou inteligentní a velmi přemýšliví. I proto se mohou na první pohled zdát jako tiché děti, které zůstanou tam, kam je zrovna posadíte. Nejsou líné, ale jejich bohatý vnitřní svět je pro ně mnohdy zajímavější než to, co se zrovna děje kolem. Kozorozi mají silnou vnitřní disciplínu a vždy si jdou za svým cílem, byť mnohdy neodpovídá tomu, co je u dětí typické. Ne nadarmo se o nich totiž říká, že jsou to malí dospělí. Jsou méně bezstarostné a hravé. Spíše je zajímá to, co dělají rodiče a snaží se jim brzy pomáhat, nebo je napodobovat. Nechte je...

Jak k malému Kozorohovi přistupovat?

  • berte vážně to, co vám říká (Kozoroh nesnáší výsměch)
  • nenuťte mu činnosti, které ho nebaví (sport, kreslení apod.), najde si sám to, co ho opravdu naplňuje
  • kozoroh potřebuje mít vždy nějaký cíl
  • respektujte ho, mluvte s ním jako se sobě rovným (odpovídejte mu na jeho všetečné otázky)
  • nezapomeňte dostatečně chválit
  • tyto děti mají rády rituály a každodenní režim, který se příliš nemění
  • zapojujte ho do domácích prací, ale i problémů, které vás tíží
  • často si vytváří citovou vazbu k oblíbené hračce
  • podporujte ho v jeho snech
  • spíše, než kolektivní sporty ho baví ty individuální (ale i turistika, zimní sporty apod.)

 

Jaké a kolik kroužků je pro dítě tak akorát, se můžete dočíst v tomto článku.

 

Co z něho vyroste?

Kozorozi bývají velmi chytří a excelují i ve škole, kde obvykle nemívají žádné problémy a směřují k vyššímu vzdělání. I proto je najdeme většinou na vrcholných pozicích, jako jsou například lékaři či manažeři. Předurčuje je k tomu jejich cílevědomost, ale i zodpovědnost a organizační smysl. Pokud si vyberou své povolání, jdou si tvrdě za svým. A vám nezbyde nic jiného, než malému i většímu Kozorohovi stát po boku a být mu oporou.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

 

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1