Co mužskému pod stromeček, proboha?

Co mužskému pod stromeček, proboha?

Pokud se před svátky ocitáte v nejisté kůži ženy, která neví, co nadělit pod stromeček blízkému nebo známému muži, nezoufejte. Rozhodně v tom nejste sama, naopak. Jsou nás zástupy.

Samozřejmě musíme rozlišovat, pro koho dárky vlastně nakupujete. Je rozdíl, pokud se jedná o manžela, syna, bratrance z druhého kolena nebo kolegu z práce, který vám loni daroval tu pravděpodobně drahou šálu, takže mu letos něco dát tak nějak musíte. Co patří mezi klasiku?

Knihou neurazíte

Pokud samozřejmě nevyberete titul Jak si poradit s čerstvou pleší nebo tak něco. Stálicemi jsou detektivky, poslední dobou letí hlavně ty severské. Když nakupujete pro knihomola, který louská dlouhé řady knížek na pokračování, stačí pořídit nejnovější díl ságy a máte vyhráno.

Technika aneb hračky pro dospělé kluky

Tady se může stát, že dotyčný muž si hraje s vymoženostmi, kterým vy dvakrát nehovíte. Ať už se jedná o fotografování, počítačové hry, rybaření nebo motorismus, prokonzultujte to s ním. Když na vás začne ale házet výrazy tak odborné, že přestane mluvit jazykem vašeho kmene, vezměte ho do obchodu s sebou, ať si vybere sám, dárek jen zabalte a v klidu odpískejte vánoční lov.

Jídlo a pití se nikdy neztratí

Praktické pro kolegy, známé nebo vzdálenější příbuzné, kterým si netroufnete dát něco osobního. Obchodníci se dnes předhánějí s nabídkami, jak nás co nejrafinovaněji nakrmit. Láhve vína, naložené dary moře, lahůdkové košíky, paštičky, čokolády, čaje, kávy a kdoví co ještě. A i když se náhodou netrefíte dotyčnému do chuti, vždycky se dá takový dárek poslat dál, takže celkem není co ztratit.

Výčet tu samozřejmě nekončí. Dnešní muži na sebe mnohem víc dbají, takže se jim hodí i oblečení nebo kosmetika. Pokud nemusíte šetřit, zájezdem taky nic nezkazíte, a jestli nakupujete pro partnera, nebojte se se pořídit nějakou pikanterii (jen ji nedávejte přímo pod stromeček, ať tchyně nevypadá překvapeně).

A hlavně, opravdu se nebojte zeptat. Neexistuje totiž muž, který nic nepotřebuje.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1