20 pravidel pískoviště aneb jak přežít návštěvu hřiště

20 pravidel pískoviště aneb jak přežít návštěvu hřiště

Mnoho novopečených maminek zjistí, že typ plínek, způsob kojení a noční spánek je procházka růžovým sadem v porovnání s diplomatickou misí, jakou se stane návštěva místního a poté i cizího dětského hřiště. Protože je potřeba být na takovou situaci předem připraven, a to zejména psychicky, připravili jsme pro vás několik základních pravidel.

1. Nenoste tam nic, co nechcete dva dny čistit od písku.

2. Smiřte se s ním, že na vymazleném kole vašeho potomka se postupně vystřídá každé dítě. Pravděpodobně se stupeň vymazlenosti sníží.

3. Branka je součástí hřiště a je tedy v pořádku, že ji vaše dítě celé odpoledne otevírá a zavírá.

4. Zapomeňte na soukromé bábovičky. Vše je všech. V některých obměnách je vše toho nejsilnějšího dítěte s nejflegmatičtější maminkou.

5. Největší bitva bývá o lopatky. Nevytahujte telefon, jinak bude zařazen do kategorie: lopatka.

6. Svačina je kolektivní záležitost. Balte ji rovnou větší a nebo vyšlete dítě k sousední lavičce.

7. Jakmile se jedno dítě zuje, učiní tak všechny, a to v jakémkoli počasí.

8. Nejzajímavější atrakcí je nejvyšší strom, případně pes za plotem.

9. Boj o houpačky je významným kontrolním mezníkem osobnostního rozvoje. A to nejen dítěte...

10. Skok daleký z rozhoupané houpačky berte jako atletickou průpravu.

11. Knížku si s sebou určitě neberte, ideálně ani sourozence v hlubokém kočárku. Oboje jen budete držet v ruce.

12. Brouci, pavouci a mrtvá žížala jsou standardním vybavením hřiště. Vezměte si předem krabičku, protože pravděpodobně něco z toho ponesete domů.

13. Zapomeňte na kabelku, vezměte batoh. Kromě fauny přibude i pár rostlin, listů a kamenů. Větve je dítě schopno nosit samo.

14. Jakmile projevíte trošku citu, zejména v oblasti tvorby báboviček, přibude k vám houf cizích dětí. Jejich maminky jsou ty, které dělají, že tam nejsou.

15. Pokud je na hřišti voda, svlíkněte dítě preventivně rovnou do naha nebo noste plavky. Varianta, že si dá pozor a nespadne tam, je bohužel jen virtuální realitou.

16. Kolotoč je velká zábava, připravte se na to, že budete motor a nejvíc špatně bude vám.

17. Klouzačky se zásadně zdolávají zdola nahoru a největší zábava je na ně házet písek. Pokud byste měla pocit, že se nudíte, dělejte si čárky kolikrát uslyšíte jiného rodiče v tomto směru svého potomka vychovávat. A jen tak mimochodem, proč se to nesmí?

18. Strach z výšek není důvodem nevylézt na nejvyšší bod lanového diamantu. Rychlost, jakou se k visícímu dítěti dostanete záleží na vaší výchovné metodě. Ani prokazatelná zručnost vašeho dítěte hopsajícího v 5 metrech nad zemí vás však neuchrání významných pohledů ostatních rodičů, jejichž potomci jsou důrazně drženi v nižších patrech.

19. Nejlepšího kamaráda si vaše dítě najde v okamžiku, kdy sklízíte věci, že půjdete.

20. Pokud nechcete mít u dítěte nálepku „nejhorší matka“, obrňte se trpělivostí a počkejte až nějaká jiná zahlásí odchod z hřiště a připojte se s výrazem, že vy za odchod nemůžete.

Přejeme příjemný pobyt na dětském hřišti.

 

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1