Taneční lekce místo fitka?

Taneční lekce místo fitka?

Od zítřka začnete? Chodit do fitka, běhat, posilovat, makat, potit se a dřít? Zase? A nešlo by to letos trochu jinak? Taneční lekce konkurují propoceným tělocvičnám už hezkých pár let. Tanečních stylů a lekcí je celá řada a záleží jen na vás, čemu dáte přednost. Někdo si splní svůj dětský taneční sen lekcemi baletu pro dospělé, jiného nadchne street dance, muzikálový tanec, africké rytmy nebo třeba temperamentní flamenco.

Je z čeho vybírat

Pojďme se podívat na ty nejoblíbenější a také nejúčinnější při formování postavy. Uvidíte, že se vám po podobném tréninku ani nebude chtít domů. Tanec není jen pohyb v rytmu hudby, ale i ladnost, spokojenost a radost poté, co hudba dozní.

Zumba je už spoustu let klasika, na kterou často narazíte i v té nejzapadlejší vesnické tělocvičně. Tak trochu tanec a tak trochu aerobik, většinou v příjemných latinskoamerických rytmech. Spaluje tuk, zvyšuje fyzičku a ještě si připadáte jako Baby z Hříšného tance. A to nezní tak zle.

Pokud vás nelákají davové akce a máte štěstí, že bydlíte ve větším městě, zkuste contemporary dance. Současný tanec je vyšší dívčí a výzva pro všechny, kteří se nebojí jít často až na hranice toho, co dokáže vaše tělo. Budete se protahovat, trénovat triky na zemi nebo kontrolovaně padat. Baby zůstane sedět v koutě. Na její místo přichází Maddie Ziegler, Sia a Chandelier.

Pole dance neboli tanec u tyče už u nás také není žádná novinka. Kromě posílení i těch svalů, o kterých jste neměla tušení, že je máte, dochází u pole dance i k posílení sebevědomí (jako ostatně u každé taneční lekce). Na modřiny a odřeniny zapomenete s první zdařilou otočkou. Při akrobatických prvcích hlavou dolů zapomenete i na Hříšný tanec.

Jestli chcete spojit tanec s cestou do vlastní duše, zkuste spontánní tanec nebo tanec pěti rytmů. Na těchto tanečních lekcích je instruktor jen jakýmsi průvodcem. Vy se vžíváte do hudby, posloucháte své tělo a pohybujete se jen tak, jak je vám příjemné. Kromě uvolnění těla slibují podobné taneční styly především uvolnění psychické.  Baby teď nesedí v koutě, ale tančí sama pro sebe, jako by se na ni nikdo nedíval.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1