Sportujte v zimě jinak

Sportujte v zimě jinak

Sport prospívá našemu zdraví. Když ale děláme jednu disciplínu dlouho, může se stát tak trochu stereotypní. V takovém případě se hodí vyzkoušet něco jiného. Posbírat nové zkušenosti a zážitky. Tady máte pár doporučení na netradiční zimní sporty.

Pohádková jízda se psím spřežením

Jedním slovem mushing. Už dávno se nejedná pouze o severský sport. I u nás najdeme spoustu musherů. Pokud nemáte doma zrovna 4 a více psů, nezoufejte. Tomuto krásnému sportu se můžete věnovat i tak. Nebo si ho minimálně zkusit. Domluvit se dá jak svezení na saních s muscherem, tak lekce mushingu. Záleží jen na vás, na co se cítíte a na kolik se tomuto sportu budete chtít věnovat.

Projet se se psím spřežením byl můj sen. Splnil se mi minulý rok v lednu. Můžu vám říct, že je to neobyčejný zážitek. Jedete zasněženou krajinou a připadáte si jako Nastěnka z Mrazíka. Všude kolem bílá krajina a jenom vy a psi. No a taky pan musher, který vypráví historii plemene. Od té doby to doporučuji každému. A teď i vám. Super na tom je, že je to i krásný dárek. Dám vám ještě tip, výhodné nabídky jsou stále i na jednom oblíbeném slevovém portále.

Olympijský sport - curling

Sport, který každý zná, ale málo kdo ho hraje. Ve hře jde o to, kdo dopraví svůj kámen nejblíže středovým kruhům. Curling se provozuje na ledu, ale trénovat se dá i v létě na speciální ploše. Pokud byste takový sport chtěli vyzkoušet, máte jedinečnou příležitost. Během Olympijských her v Koreji bude v Brně a Ostravě Olympijský festival. Na festivalu budou curlingové dráhy i s instruktory. Hry se konají od  9. do 25. února. Využijte této možnosti a zkuste něco nového.

Vyzkoušejte sněžnice

Ideální vychytávka pro ty, co chodí rádi po horách. Se sněžnicemi na nohou vás nepřekvapí žádná sněhová závěj. Můžete vesele chodit na túry i v zimě. Kromě toho se na sněžnicích dá i běhat. Skvěle se u toho spaluje, protože běh ve sněhu je náročnější. Zároveň to není taková zátěž pro klouby. Dopadáte do měkkého. Naštěstí se v dnešní době dají koupit skoro v každém sportovním obchodě a na mnoha místech je i půjčují. Můžete tak začít už dnes.

Adrenalinové lezení na ledopádech

Ani příznivci náročnějších sportů, kterými jsou třeba horolezci, nemusí v zimě zahálet. Skálu akorát vymění za ledovou stěnu. V České republice je jich hned několik. Přírodní ledopád najdete v Krkonoších v národním parku. Ten ale není určen lidem, kteří si chtějí lezení jen vyzkoušet. Začátečníkům se doporučují umělé ledové stěny. Na takové můžete zajít jak v Krkonoších v některých skiareálech, tak například v Liberci nebo v obci Vír na Českomoravské vrchovině. Ledopády je potřeba si předem objednat.

Na kole i v zimě

Milujete jízdu na kole? Jezděte i v zimě. Stačí vyměnit stroj a můžete brázdit zasněženou krajinu hor. Snowbike má akorát širší ráfky, masivní pneumatiky a robustní konstrukci. Hustotu pneumatik musíte přizpůsobit terénu, kterým pojedete. Do hlubšího sněhu je lepší upustit a na tvrdý podklad naopak nahustit. Pokud si jízdu chcete jen vyzkoušet, kolo si půjčte. Jízda s kolem na sněhu je u nás čím dál populárnější. Nebude problém najít nějakou půjčovnu.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1