Taneční pro dospělé

Taneční pro dospělé

Pohyb je pro lidské tělo nejen přirozený, ale i blahodárný. Pohyb, který se stane tancem je krásný a navíc léčivý. Zkuste se protančit k dobré náladě a lepší fyzické kondici.

Proč tančit?

Krásné šaty, sklenka vína, úsměv na tváři a večer s partnerem jen pro sebe jsou jen některé ze společenských výhod. Tanec navíc posiluje zádové a břišní svaly, čímž se vám zlepší nejen postoj těla, ale i motorické schopnosti. Je skvělý na okysličení a prokrvení těla, formuje postavu a posiluje svaly pánevního dna. V neposlední řadě je skvělým odbourávačem stresu.

Co znamená taneční pro dospělé?

Většina ze škol nabízí kurzy vedené skutečně kvalitními taneční mistry, se silnou zkušeností a charismatem, často spolupracujících na tanečních projektech různých televizí a filmů.

Kurzy jsou rozděleny dle pokročilosti, ale i dle frekvence opakování. Některé jsou skutečně dlouhotrvající (od začátečníků po velmi pokročilé), jiné slouží ke vzkříšení zapomenutých tanečních pohybů. Většina kurzů začíná ve večerních hodinách (přibližně od 18:30 hodin).

Speciální kategorii tvoří taneční pro seniory, kdy se přihlíží k aktuálnímu zdravotnímu stavu tanečníků. Nudit se však nebudete nikde.

Pro ty, kteří si svým vcítěním do rytmu nejsou jisti, existuje možnost individuálních lekcí a mají tak elegantní šanci dohnat mezeru mezi mládežnickými a dospělými tanečními.

Ačkoli existuje i možnost tanečních „seznamek“ je většina kurzů zaměřena na taneční páry.

Ke klasickým lekcím jsou v nabídce ještě doprovodné akce, jako prodloužené, plesy a někdy dokonce víkendová soustředění.

Co na sebe?

Většina tanečních škol vyžaduje formální společenské oblečení, což je smoking s motýlkem nebo oblek s kravatou pro pány a pro dámy společenské či kokteilové šaty.

Obuv musí být vhodná na parket. Dámy by si měly pořídit lodičky na středně vysokém podpatku, s měkkou podrážkou a pevnou patou. Pánům budou „stačit“ polobotky, avšak i zde by měla být podrážka měkčí.

Ceny

Ceny základních kurzů se pohybují od 1.800 Kč / 10 lekcí / jedna osoba, tj. 3.600 Kč / pár. Lekce nejčastěji trvá 90 minut.

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1