Koloběžka není jen pro děti

Koloběžka není jen pro děti

Obutá neobutá a učesaná neučesaná si přijela princezna Koloběžka pro svého vyvoleného. A protože to byla dívka nadmíru mazaná, neztratila by se ani v dnešní džungli velkoměsta. Právě koloběžka je totiž v posledních letech tím nejtrendovějším dopravním prostředkem a oblibu si získává nejen u dětí. Právě naopak – nejvíce příznivců má mezi těmi, kteří už dávno odrostli dětským botám a pohádky si pouštějí jen občas potají. Proč byste si koloběžku měli pořídit i vy?

Je to zábava. Na koloběžce omládnete, ať už je váš ročník narození jakýkoli. Tenhle dopravní prostředek má v sobě něco z dětství, ale je i pořádně rebelská a divoká. Jedním z nejznámějších průkopníků koloběžkování byl už před lety zpěvák Jiří Korn. Lidem se tehdy zdál „výstřední“ - on se ale dobře bavil.

Řízení není věda a ovládat koloběžku se naučí skoro každý. Speciálních dovedností ani autoškoly netřeba, stačí se řídit pravidly silničního provozu a nepodceňovat bezpečnostní prvky (helma se dá vybrat i stylově).

Pojedete ekologicky i ekonomicky. Údržba je mnohem jednodušší než u jízdního kola – stačí ji pořádně zkontrolovat před začátkem sezóny a pak jen hlídat detaily. U těch s nafukovacími koly přeci jen budete muset občas dofouknout.

Je praktická a skladná, vejde se do kufru auta, do výtahu, a ty menší bez problémů provezete i v MHD, kde ji jednoduše hodíte přes rameno. Koloběžka s přídavným košíkem uveze tašky s nákupem, na řidítka se dá připevnit i dětská cyklosedačka!

Efektivně posílíte celé tělo. I když se na první pohled může zdát, že na koloběžce „makají“ hlavně nohy, pravidelnou jízdou potrénujete téměř všechny svalové partie, výjimkou není břicho a hýždě. Díky intenzivnímu pohybu se zpevňuje celý svalový korzet kolem trupu, za což vám poděkují i nebolavá záda.

Je stylová. Na koloběžce může jezdit hipster, manažer i květinové dítě. Přizpůsobí se vašemu životnímu stylu i tempu a stane se vaším nedílným doplňkem, trenérem i dopravním prostředkem od jara do podzimu.

Pokud vás koloběžka zlákala, nebo už se na ní nějaký ten pátek proháníte, můžete se do jízdy pořádně opřít a změřit své síly s dalšími nadšenci. První koloběžkový závod letošní sezóny se koná na „Apríla“, tedy 1. dubna na Masarykově okruhu v Brně. Trasa závodu Masaryk run má deset kilometrů. Každý závodník si kromě netradičního sportovního zážitku odnese pamětní medaili a dárky od sponzorů. Přihlásit se můžete online nebo přímo na místě.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1