Láska a vztahy ve znamení Štíra

Láska a vztahy ve znamení Štíra

Štíři mají z celého zvěrokruhu nejhorší pověst. Skrývají v sobě snad nejvíce stinných stránek. Dokáží-li je ale rozpoznat a transformovat, stanou se tou nejlepší verzí sebe sama. Povstanou jak bájný Fénix z popela. Houževnatost, síla, odolnost, vytrvalost, pevná vůle. To jsou Štíři. A jak to mají se vztahy?

Vyznat se ve zrozencích znamení Štíra není jednoduché, nejsou průhlední. Dokáží nasadit poker face, ale pod klidnou, chladnou maskou to vře jako v papiňáku nebo v sopce před výbuchem. Vášeň Štíry provází celým životem.

Možná mají paměť jako slonové

Štír nezapomíná. Zradili jste ho, šlápli jste vedle? Možná vám dokáže odpustit, ale nezapomene nikdy. Být se Štírem nepřítel se nevyplácí. Uvidíte. Počkejte si třeba i několik let, svým jedovatým ocasem vám uštědří ránu, která bolí, hluboce, někdy i po zbytek života. Štíři si stojí za svými názory, nemění je, ani kdyby se mýlili. Svou chybu totiž nikdy nepřiznají. Nebo jen velmi neradi.

Navázat opravdové přátelství se Štírem ovšem není jednoduché. Pokud si vás Štír za svého přítele vybere (ano, on si vybere vás a ne náhodně, musíte být osobnost a musíte se mu vyrovnat) a vy ho nezklamete a nezradíte, pak získáte dobrého parťáka, loajálního a věrného přítele, kterého se vyplatí mít.

Nejen rodina pod kontrolou

Kontrola. Jedno z klíčových slov pro Štíra. Nikomu příliš nedůvěřuje, protože má rád věci pod kontrolou, respektive chce mít, i když příroda je často mocnější. Přesto Štíři dokážou jít hodně pod povrch, číst ve vás jako v knize a navenek vypustit kontrolovaně jen to, co chtějí. To může být na jednu stranu dosti nebezpečné, na druhou stranu to lze v partnerském a rodinném životě považovat za plus. Pokud vás protějšek (a platí to především u žen) dobře zná, dokáže vycítit, co opravdu potřebujete a co je pro vás důležité. A to není k zahození, co říkáte?

Štír je rodinné znamení. Potřebuje cítit bezpečí domova, teplo rodinného krbu, mít plnou lednici, měkkou postel. Zkrátka obrázek rodinné idylky a dokonalé domácnosti, kde není prostor pro chybu. Jen pozor, aby toho nebylo až příliš. Ve vztazích jsou Štíři stabilní, upřednostňují pevný manželský svazek, promiskuita jim je cizí. Musí ovšem cítit to samé od svého protějšku.

Jak se projevuje Štír - žena?

Femme fatale, tak by se dala označit žena narozená ve znamení Štíra. Osudová žena, silná, hrdá, zdravě sebevědomá. Přesto navenek působící velmi jemně a žensky. Tato tajemná kráska svým uhrančivým pohledem zhypnotizuje muže, který nemá šanci utéct. Štírka se ale nespokojí jen tak s „někým“. Hledá muže podobně silného, jako je ona sama, mužného, ctižádostivého a odvážného. Pro slabochy tu rozhodně není místo. Slabost je něco, co žena Štír přímo nesnáší.

Muži, který bude vyhovovat jejím požadavkům, bude navíc pohledný, přitažlivý a pochopitelně inteligentní, zůstane hluboce věrna. Takto výjimečnému muži je ochotna se „obětovat“, vzdát se pro něj i vlastní kariéry a plně ho podpořit. Jak se ale říká, „čeho je moc, toho je příliš“, může se muž pod ochranitelskými křídly Štírky trochu dusit, obzvlášť přidají-li se k tomu tak její trochu majetnické sklony, podezíravost a především žárlivost. Raději jí nikdy k žárlení nezavdejte příčinu. Možná vám hned neudělá žárlivou scénu, ale víte co, Štír nezapomíná, a tak si můžete být jistí, že se vám tento přešlap začas vrátí jako bumerang. Krom toho má ráda poslední slovo. Ano, smysl pro odplatu má žena ve Štíru obrovský, na druhou stranu i smysl pro spravedlnost.

Ženy narozené ve znamení Štíra mají silně vyvinutou intuici. Stejně tak vás dokážou naskenovat jako rentgen a odhalit vaše silné, ale bohužel i stinné a slabé stránky vaší povahy. Žádné tajemství jim nezůstane skryto.

Jakožto znamení spjaté s rodinou, miluje tato žena domov. Vkusně zařízený, vyzařující pohodlí. Z úklidu se Štírky rozhodně nehroutí. Naopak. Je to přeci příležitost objevit v nejrůznějších koutech domácnosti něco „tajemného“. Tady muži případně pozor, abyste někde nezapomněli „něco“, co nemělo být nikdy odhaleno. 

Své děti bude žena ve Štíru vždy podporovat a povzbuzovat k těm nejlepším výkonům. Pokud by jim někdo působil jakékoli příkoří, v matce Štíru najdou bezmeznou ochranu. Její jedovatý osten je vždy připraven. Jen pozor na lhaní. To by si měli potomci předem dobře rozmyslet. Štír přeci nezapomíná…

Jak se projevuje Štír - muž?

Navenek klidný a chladný, uvnitř plný vášně. Pro všechno. Miluje luxus, přepych, všeho dostatek – peněz, jídla, erotiky.

Podobně jako Štírce, ani muži Štíru nemá protějšek šanci odolat. Vášeň a oheň, které v muži při výběru partnerky vzplanou, jsou nezkrotné. Hledá ženu, kterou bude mít, ostatně jako vše v životě, pod kontrolou. Takovou, která mu bude naprosto oddaná, věrná a zahrne ho obdivem. Jste-li zvyklá si ve vztahu diktovat a radit svému protějšku, co má dělat, pak dejte od Štíra ruce pryč. Tvrdě byste narazila. Stejně jako je odvážný muž Štír, musíte být odvážná i vy. Vztah se Štírem je totiž o upřímnosti, a to opravdové. Skutečně zvládnete vyslechnout si krutou pravdu? Domů přijdete v očekávání s novým účesem a … Opravdu snesete kritiku? Navíc, skrýt před ním tajemství? Nezkoušejte to. Štír miluje tajemno a záhady a jejich odhalení je pro něj výzva, kterou zdolá.

Jak je možné, že mu i přes tuto pověst, která Štíra provází, žena neodolá? Je nesmírně charismatický. Ženu dokáže zahrnout přívalem emocí a vášně, splnit jí všechna tajná přání, přivést jí takříkajíc do ráje. Svou náruživostí a sexuálním apetitem jsou Štíři proslulí.

Muž Štír je velmi inteligentní, ke každému problému se postaví statečně čelem a obvykle také vše vyřeší. Byl k tomu zrozen, k vítězství. Touží po něm a obvykle vyhrává. A vždy čestně, s žádnými podrazy. Jak to jen dělá?

A jaký je Štír otec? Přísný, autoritativní, nesnášející lenost. Dokáže být zábavný, ale děti i tak cítí, kdo je tady hlava rodiny. I když bude své děti opravdově milovat a vždy jim bude ochoten pomoci, to nejdůležitější, co jim do života předá, je naučit se vážit si sebe sama a umět se o sebe postarat.

Proč nestačí sluneční znamení?

Pro úplnost je třeba uvést, že sluneční znamení, které ukazuje naše vnitřní naladění, není jediným prvkem horoskopu. Velmi podstatnou částí horoskopu je také ascendent, který mimo jiné určuje, jak se naše povaha projevuje navenek. To, jak vnímáme sebe (sluneční znamení) se od toho, jak nás vnímá okolí (ascendent), může výrazně lišit. Zásadní je také postavení Luny (měsíce), které ukazuje, jak se chováme na své podvědomé úrovni, jak využíváme své instinkty. V neposlední řadě jsou součástí astrologického výkladu i ostatní planety a jejich umístění v tzv. domech.

Pokud se chcete o znamení Štír dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Znamení Štíra předchází znamení Váhy a následuje znamení Střelec.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1