Že vám pohyb nic neříká? Vyzkoušejte discgolf nebo fotbalgolf

Že vám pohyb nic neříká? Vyzkoušejte discgolf nebo fotbalgolf

Ne nadarmo se říká: ve zdravém těle, zdravý duch. Co ale dělat s tím, když vám pocení v tělocvičně nebo třeba běhání nic neříká? Zkuste aktivity, které se jako sport tváří. Možná brzy zjistíte, že vás neskutečně baví a začnete si je do sytosti užívat.

Zdravý životní styl je alfou a omegou zdravého těla i duše. Kvalitní strava jde ruku v ruce se sportem. Ten posiluje naše srdce, kardiovaskulární systém, buduje svaly, spaluje kalorie a udržuje pevné a silné kosti. Zejména nyní, v době, kdy většina lidí sedí celé dny u počítače, je nějaká aktivita více než vítaná. Ruku na srdce, jak často si stěžujete na bolavá záda nebo zatuhlou krční páteř? Už jen proto stojí za to se hýbat, co myslíte? Pokud netoužíte mít tělo jako z časopisu, nevadí. Co takhle brát sport jako mentální relax? Něco, co zažene chmury a po celém dni v práci vás naladí na správnou a pozitivní notu?

Sporty pro nesportovce

  • Virtuální realita

Zábava pro všechny milovníky sportu z obýváku. Počítačové hry mají zcela nový rozměr. Vsaďte na herní konzole, které připojíte k televizi, do ruky vezměte ovladač nebo si stoupněte na speciální desku a zahrajte si tenis, protančete střevíce nebo si třeba vyzkoušejte virtuální lukostřelbu. O zábavu a spalování kalorií nebude nouze.

  • In-line brusle

Pokud toužíte po sexy a pevných hýždích a štíhlých stehnech, nazujte kolečkové brusle. A co víc, vezměte s sebou na cyklostezku kamarádku a vyměňte tak sezení u kafe a zákusku za zdravý pohyb. Tento sport je ideální společenská událost s prima výsledky. Tipy na inline trasy najdete v tomto článku.

  • Létající talíř

Vraťte se do dětských let a vyrazte s přáteli na louku zaházet si s létajícím talířem. Buď hrajte pro zábavu, anebo vyzkoušejte discgolf. Jedná se o speciální sportovní disciplínu, při níž na hřištích vhazujete freesbee do košů. Obliba tohoto sportu stále stoupá a hřiště k této aktivitě určené najdete dnes již na mnoha místech.

 

  • Tak trochu jiná míčovka

Seznamte se s fotbalgolfem, sportovní hrou kombinující fotbal, golf a minigolf. Během této aktivity budete kopat míč přes překážky a do jamek. Principem je jednotlivé úseky zdolat na co nejméně úderů. Hra trvá zhruba dvě hodiny, tak se těšte na zábavu, při níž i trochu potrápíte hlavu. Možná ani netušíte a hřiště pro tento sport máte ve svém okolí. Stačí zapátrat.

Co říkáte, navnadili jsme vás alespoň trochu? Možná o některých zmíněných sportovních aktivitách slyšíte poprvé. Dokud je ale nevyzkoušíte, nezjistíte, o jakou zábavu jste se dosud připravovali.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1