Kam jít v Brně bruslit?

Kam jít v Brně bruslit?

Veřejné bruslení je v plném proudu. Brusle vám leží ve skříní celý rok a konečně nastal ten pravý čas je vytáhnout. Ale nevíte, kam vyrazit? Poradíme vám ta nejlepší místa k bruslení.

Zimní stadiony

Zabruslit uvnitř si můžete v DRFG aréně. Je otevřeno jen pár dní v prosinci, takže než do haly vyrazíte, prozkoumejte otevírací dobu. Za bruslení je zde jednotná cena 60 korun. Děti do 120 cm bruslí zdarma.

Další možností jsou Eliášovy haly ve Sport centru Lužánky. Zde je otevřeno pouze příležitostně. Sportovní centrum nabízí k využití 2 kluziště. Každé má jiné rozměry. Bruslení dospělého stojí 50 korun a dítě pouhých 25 korun.

Krásné kluziště se nachází v bývalé Zemanově kavárně, nyní kluziště Pavillon. Tady se bruslí od pondělí do čtvrtka od 15 do 20 hodin. V pátek ještě o hodinu déle. O víkendech se dá bruslit skoro celý den. Toto kluziště je však opravdu malé, proto doporučujeme domluvit se s partou a ledovou plochu si společně pronajmout za 950 korun za hodinu. Klasické vstupné je 70 korun a je časově neomezené.

Venkovní bruslení

Čerstvý vzduch a vítr ve vlasech si můžete užít, když půjdete bruslit na venkovní kluziště. Bezesporu to nejhezčí najdete letos v centru Brna kolem sochy Jošta. Spojení ledové plochy a vánoční atmosféry vypadá opravdu skvěle. Kromě bruslení si můžete dát teplý nápoj nebo jídlo z přilehlých stánků. Za 2 hodiny bruslení zaplatíte 100 korun. Děti platí pouze 60,-. Otevřeno mají každý den ve čtyřech 2 hodinových blocích. Začíná se v 10 a končí ve 21 hodin. Jestli brusle nemáte, nezoufejte. Nějaké vám půjčí..

Zabruslit venku si můžete i na Vodově ulici. Tady je kluziště o dost větší, než to na Moravském náměstí. Vstupné zde stojí 70 korun pro dospělé a 30 korun pro děti. Na tomto kluzišti budete mít určitě více prostoru, ale zase zde není tak kouzelná vánoční atmosféra. Otevřeno mají i přes svátky. Podívejte se na otevírací hodiny. Tady vám brusle půjčí nebo nabrousí.

Další větší a prostorné kluziště stojí Za Lužánkami. Jde opět o větší plochu, ale bývá zde plno. Kluziště se totiž nachází v dobré dostupnosti pro několik městských částí. Brusle vám zde půjčí i nabrousí. Dospělí za tuto zábavu zaplatí 60 korun a děti od 5 do 14 let jen 40 korun. Mladší děti mají bruslení zdarma. Od pondělí do pátku mají otevřeno ve dvou blocích: od 15 do 17 hodin a od 18 do 20 hodin. Víkendový a sváteční provoz má jiné otevírací hodiny.

Bruslit samozřejmě můžete i na přehradě, ale to musí opravdu dlouho mrznout, aby byl led dostatečně tlustý a bezpečný. Než přehrada pořádně zamrzne, můžete zajít na některé z kluzišť.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1