Chcete si udržet postavu i v karanténě? Zařaďte tyto cviky

Chcete si udržet postavu i v karanténě? Zařaďte tyto cviky

Aktuální situace nedovoluje návštěvy fitness center ani jiných sportovišť, a tak máme dvě možnosti – buď sport pověsit na hřebík, anebo nadále pracovat na své postavě doma. Neklesejte na mysli, i ve svém obývacím pokoji můžete pomocí těch správných cviků uvolnit z těla tolik potřebné hormony štěstí, endorfiny, a těšit se ze svých pokroků.

Přestože je nouzový stav nařízený vládou a s ním spojená karanténa velmi nepříjemná a dotýkající se prakticky nás všech, je potřeba hledat si na tom i ty světlé stránky. Zpomalte, načerpejte novou inspiraci a věnujte se sobě a svému tělu. K tomu, abyste nadále pracovali na své vysněné postavě, budete potřebovat trochu místa, podložku a sportovní outfit, v němž budete podávat sportovní výkony.

Proč cvičit doma?

Cvičení na domácí půdě má mnoho benefitů:

  • Je celé ve vaší režii.
  • Je zadarmo.
  • Šetří čas.
  • Odpadá nepříjemný pocit z okolních cvičenek a cvičenců.
  • Nemusíte se přizpůsobovat.
  • Zacvičíte si za každého počasí.
  • Můžete cvičit samotní, s videem nebo a chytrou fitness „appkou“.

Cvičení podle Youtube

Na Youtube najdete velké množství kanálů a videí, podle nichž lze cvičit. Výběr je doslova nekonečný a vy tak můžete kliknout na takové, co dokonale odpovídá vaší fyzičce. Vyzkoušet můžete klidně celý program, který vás bude motivovat k novým výkonům každý den, anebo si oblíbit jedno video a podle něj cvičit dokolečka. Vybrali jsme pro vás ty, které máme osvědčené my.

Pro milovnice jógy

S jógou se dokonale protáhnete, rozdýcháte a nastartujete se na celý den. Nebojte se třeba takový Pozdrav slunci zopakovat několikrát denně. Před prací, před obědem, anebo ve chvíli, kdy budete čekat až se uvaří těstoviny k večeři.

Jóga pro probuzení a energii: http://tiny.cc/ccl5lz

Jóga pro zmírnění stavů úzkosti: http://tiny.cc/0hl5lz

Pro pravé tanečnice

Jestliže vaše srdce bije pro tanec, nečekejte a tancujte, klidně uprostřed kuchyně. Díky tanci rozproudíte endorfiny do celého těla, budete formovat a zpevňovat celé tělo.

Balet cardio: http://tiny.cc/jjl5lz

Africké tance: http://tiny.cc/xkl5lz

Dřina pro celé tělo

Když cvičit, tak pořádně? V tom případě si dejte do těla s pomocí pořádného kardia a posilování. Takovému cvičení nechybí rozcvička, pořádná sestava pro celé tělo, posilování a protažení.

Trošku jiný aerobik: http://tiny.cc/kpl5lz

Posilování a kardio: http://tiny.cc/9tl5lz

Cvičte podle trenérky

Trenérka fitness centra Form Factory Markéta Mudrová radí cvičit jednoduché cviky s vlastním tělem. Toto cvičení můžete cvičit i jednotlivě, třeba ve chvíli, kdy budete zkoušet své děti z domácích úkolů!

  • Začněte 20 angličáky, při výskoku zvedejte ruce nahoru za hlavu, poté při skoku dolů nejdete do kliku, nýbrž jen do prkna.
  • Dalším cvikem jsou dřepy. V dolní poloze se dotknete rukama země. Nezapomínejte při dřepu dát hýždě hodně dozadu, tak aby vám kolena nezasahovala přes špičky. Opakujte 15x.
  • Třetím cvikem jsou kliky na triceps. Sedněte si na postel, ruce si položte vedle hýždí, poté přejděte hýžděmi dopředu před okraj postele. Pokrčené nohy jsou na zemi před tělem. Pokrčujte ruce a sjíždějte tělem směrem dolů, tak aby se hýždě sunuly kolmo podél postele. Tento cvik zopakujte 12x.
  • Následně si lehněte na podložku na záda, pokrčte kolena, ruce si dejte za hlavu a zvedněte se do polohy v sedě. Tento cvik se jmenuje sed-leh a zopakujte ho 15x.
  • Předposlední cvik je plank neboli prkno, na zemi, kdy se „postavíte“ na všechny končetiny za zemi, zvednete kolena od země a snažíte se dát tělo do rovné polohy, tedy polohy prkna. Vytáhněte se z ramen, hlava nesměřuje ani moc dolů, ani nahoru, snažte se ji držet v prodloužení páteře. Zpevněte břicho, podsaďte pánev a vydržte v této poloze 50 s.
  • A jako poslední jsou výpady ve výskoku, případně pouze na místě. Jedna noha je pokrčená v pravém úhlu vepředu, hlídejte si, aby přední koleno nešlo dopředu přes špičku (stejné jako při dřepu), druhá noha je pokrčená vzadu a koleno je těsně nad zemí. Najděte si záchytný bod pro udržení rovnováhy, narovnejte záda a zkuste přeskočit z jedné nohy na druhou. Takto přeskakujte z jedné nohy na druhou 20x.
  • Po sérii těchto šesti cviků si dejte 90 s pauzu a zopakujte ještě celkem třikrát. Cvičit můžete kdykoliv budete mít čas a chuť.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1