Jak zhubnout po 40? Inspirujte se u Rebel Wilson!

Jak zhubnout po 40? Inspirujte se u Rebel Wilson!

Rebel Wilson je původem australská herečka a spisovatelka, která se v roce 2020 ve svých 40 letech rozhodla radikálně změnit nejen svůj vzhled, ale i celkový životní styl. Podařilo se jí zhubnout víc než 35 kilo a svou cestu za lepším já nazvala, rokem zdraví‘‘. Za její neskutečnou proměnou stojí Mayrova metoda.

,,Rok zdraví‘‘ Rebel Wilson

Rebel Wilson se proslavila svým smyslem pro humor jako stand-up komička a herečka ve filmech jako Ladíme, Jak přežít single a Jak porodit a nezbláznit se. Její vzhled se však za posledních pár let rapidně změnil. Sama herečka o sobě tvrdí, že lituje pouze toho, že se svému tělu a zdravému životnímu stylu nezačala věnovat dříve. Dnes vyzařuje pozitivní energii a své tipy na zdravý jídelníček sdílí na Instagramu se stovkami svých fanoušků. Na začátku její cesty stála australská klinika Viva Mayr, která propaguje učení Franze Xavera Mayra.

 

Mayrova metoda

Doktor Fanz Xaver Mayr s metodou přišel ve 20. letech minulého století. S jeho učením je možné se v dnešní době seznámit na původní australské klinice a dalších klinikách v Evropě. Rovněž si můžete zakoupit Mayrovu knihu, ve které najdete návody a postupy, jak tuto holistickou dietu, zaměřenou na redukci váhy a aktivní životní styl, aplikovat do každodenního života. Dieta striktně neurčuje počet kalorií a složení stravy, ale snaží se o komplexní pojetí hubnutí, které je přizpůsobené jednotlivci na míru, navíc dlouhodobě udržitelné.

 

Zaměřeno na udržitelný jídelníček a pohyb

Jídelníček Mayrovy metody obsahuje velké množství zeleniny a potravin s vysokým podílem proteinu. Jeho skladba však není náhodná. Mayr se zajímal i o vliv potravin na zažívací systém a psychické zdraví. Došel k závěru, že je dobré se vyhnout přejídání, průmyslově zpracovaným potravinám, mléčným výrobkům, lepku a stresu. Stres může být impulzem k nárazovému přejídání a zvyšuje chuť na vysokosacharidové potraviny. Jídelníček může být sestaven na kompletně přírodní bázi, kdy jsou bílkoviny získávány z luštěnin, sóji či zeleniny, nebo mohou být zahrnuty ryby a kuřecí maso. Nezbytnou součástí diety je pohyb. Ten by však neměl být příliš zátěžový, ale konzistentní a rovnoměrný. Každý druhý až třetí den. Rebel Wilson zvolila dlouhé procházky a jógu.

6 zásad Mayrovy metody

1. Největším jídlem dne je snídaně – základem by měla být bohatá snídaně, protože i přesto, že přijmeme větší množství kalorií, jsme schopni je v průběhu dne snáze spálit. Večeře by naopak měla být jídlem nejmenším. Pokrmy je doporučeno servírovat na malém talíři, abychom si plně uvědomovali jejich velikost.

2. Syrové potraviny do 4 odpoledne – konzumace syrových potravin má pozitivní vliv na naše trávení a dokáže ho správně nastartovat. Po 16. hodině by naopak mohly vést k nadýmání.

3. Večeře před 19:00 – poslední jídlo dne by mělo být před sedmou hodinou večerní. Pokud pracujeme dlouho do večera, je možné doplnit energii hrstkou mandlí a sklenkou červeného vína.

4. Konzumace vody mezi jídly – vodu se doporučuje nepít přímo k jídlu, ale zhruba hodinu po něm. Sklenice vody podpoří trávicí trakt a zažene pocit hladu.

5. Vnímavé stravování – na jídlo si vyhraďte určitý čas, kdy se budete soustředit pouze na něj. Důkladně sousta žvýkejte a zaměřte se na chutě a vůně. Jídlo by mělo dělat radost, pokud tedy nějaké potraviny nemáte rádi, nenuťte se k nim.

6. Pravidelný pohyb – pohyb je nezbytnou součástí redukce váhy. Zvolte takový, jaký je vám příjemný a není nadměrně náročný. Fyzická aktivita vyplavuje endorfiny a pomáhá při zvládání stresu.

 

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

 

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1