Vylaďte si vánoční atmosféru

Vylaďte si vánoční atmosféru

Vánoce, Vánoce přicházejí. A tak je ten nejvyšší čas navodit pěknou vánoční atmosféru i doma. Zastavte v tom nákupním shonu a vyzdobte si domácnost. Ukážeme vám několik možností, jak si zkrášlit interiér. Nechte se inspirovat

Slaďte barvy

Už jste se rozhodli jakou barvu budou mít letos ozdoby na vašem stromečku? Pokud ano, tak je využijte i v bytě. Ať vám to pěkně ladí. Krásně vypadá například zlatá s červenou, ale i fialová se stříbrnou nebo i kombinace modré, stříbrné a zlaté. Máte-li rádi přírodnější motivy, využijte slaměných ozdob. Skvělé jsou i ty z perníčků. Tady akorát hrozí jejich snězení.

Přírodní výzdoba

Sežeňte si hromadu větviček jehličnanů. Jednak si je můžete dát do vázy a ozdobit, ale vypadají moc pěkně i jako řetěz nad oknem, kolem parapetu, na trámu apod. Pokud se vám nechce následně pracně zametat jehličí, které určitě začne padat. Dají se takové “jehličnaté” řetězy koupit. Jsou sice umělé, ale i přes to vypadají velmi přesvědčivě. Vydrží vám několik let a zdobí se podobně jako stromeček.

Větvičky využijte také na výrobu svícnu. Budete k tomu potřebovat vysokou svíčku, malý květináč nebo pěknou krabičku, aranžovací hmotu a drobnosti na ozdobení (např. skořici, malé dárky, mašle, usušený pomeranč na kolečka atd.). Na spodní stranu svíčky si ideálně sežeňte držák s hrotem, který pohodlně do hmoty zapíchnete. Další variantou je vyhloubit díru. Ozdoby můžete zavěsit i přichytit tavnou pistolí.

Zapojte světýlka

Světýlka vypadají dobře nejen na vánočním stromě. Využijte jejich kouzla i v koutech vašeho domova. Zvýrazněte s nimi již hotovou výzdobu. Vyjímat se určitě budou v řetězu, o kterém mluvíme o pár řádků výš. Dají se ale naaranžovat i na poličky, parapet, do oken, kolem obrazu, na krbovou římsu či jen tak na stěnu.

Přivolejte ducha Vánoc

Už chybí jen jedno – koledy. Nikde není psáno, že je musíte poslouchat až na Štědrý den. Udělejte si kafe, zapněte světýlka, sedněte si a pusťte ty pravé a tradiční české koledy. A nebo nějakou hudbu, která vás v tomto čase zklidní. Uvidíte, že si odpočinete a navodíte doma příjemnou vánoční atmosféru. Hlavně nezapomeňte, že celé Vánoce a adventní čas není o honění za dárky, ale o setkávání se s rodinou. Takže odpočívejte, zdobte a těšte se ze všeho, co jste tento rok zvládli.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1