Čím obdarovat muže, aby nemusel radost předstírat

Čím obdarovat muže, aby nemusel radost předstírat

Vybrat dárek pro muže může být pořádně tvrdým oříškem, ať už je to nový kolega z práce nebo manžel, kterého znáte jako své nejoblíbenější boty. Pokaždé zažíváte stejné dilema – co vybrat, aby byl dárek originální a zároveň vyvolal nefalšované nadšení?

Co určitě nekupovat?

Nedávejte muži kytku, uvedla by ho do rozpaků, co mu tím chcete říci – bez ohledu na to, jestli jste při výběru pugétu použila květomluvu nebo ne. Vyhněte se trapným knížkám typu „Sex po 40“ s prázdnými listy, receptům na veganské náhražky masa či obřím bačkorám s Homerem Simpsonem, které si šťastný obdarovaný oblíbí natolik, že je už nikdy nebude chtít sundat. Nekupujte mu růžové košile, jiní muži by si o něm mohli myslet, že je zženštilý nebo čtyřprocentně orientovaný.

Láhev nikdy neurazí

Favoritem dárků pro pány je alkohol. U muže, kterého moc dobře neznáte, je obligátní flaška sázkou na jistotu. Vyberte však něco speciálního, co by si obdarovaný sám od sebe nekoupil: láhev archivního vína z vinice se zajímavým příběhem, skvělá trapistická piva, vynikající Delirium Tremens nebo whisky vyrobenou ve stejném roce, kdy se obdarovaný muž narodil. Plnou lahví uděláte vždy radost a váš dárek málokdy zůstane jen tak ležet nevyužitý někde ve skříni.

Zážitky, únikovky a relax

Hitem poslední dekády jsou zážitkové dárky. Seskok padákem nebo jízda ve formuli patří mezi věci, ke kterým se muž jinak nedostane. Únikové hry jsou sice kooperativní, ale když se na dárku domluví několik přátel, věnují obdarovanému se zábavou i trochu svého času. Vhodným dárkem pro workoholiky a přepracované muže jsou wellness pobyty nebo masáže. Běžně si na odpočinek nikdy nenajdou čas, ale propadnout dárek nenechají a nakonec si ho skvěle užijí.

Jídlo jako cesta k mužovu srdci

Pokud kupujete dárkový poukaz do restaurace pro partnera, bude nepopíratelným bonusem k tomuto dárku i skutečnost, že s sebou vezme jako doprovod právě vás. Nespokojte se s obyčejnou restaurací a zvolte něco neotřelého až kuriózního, co dlouho utkví v paměti. Například restaurace, kde se jí potmě a kde obsluhuje slepý personál, vám dá hodně podnětů k přemýšlení nejen nad významem zraku pro chuť jídla, ale i nad pořadím vlastních životních hodnot.

Dárek, který přichází po celý rok

Zajímá se muž o rybaření, motorky nebo druhou světovou válku? Předplaťte mu časopis, který se jeho koníčkem tematicky zabývá. Váš dárek mu bude chodit po celý rok a udělá mu radost pokaždé, když jej najde ve schránce. Nedávejte však jen poukázku o předplatném a přibalte k ní aspoň jedno starší číslo.

Jak muž dárek posuzuje?

Každý muž vnímá především užitnou hodnotu darovaného předmětu. Emoce, skryté za dárkem, ho příliš neberou. Nemusíte proto skládat abstraktní báseň plnou jinotajů ani si dávat příliš práce s obalem. Soustřeďte se spíše na to, aby byl dárek praktický nebo poživatelný. Ale pozor, každý muž je uvnitř stále tak trochu malým klukem a dárky vnímá vánoční optikou dítěte. A ta nekompromisně říká, že tvrdé dárky jsou dobré a měkké ne. Obyčejný otvírák na pivo s gravírovaným věnováním mu bude pokaždé milejší než tucet párů praktických, ale nudných ponožek.

Chtějí vůbec muži dárky?

Ano, samozřejmě. Ideálně takové, které jsou tekuté, dobré, plné zážitků i relaxace, přijdou několikrát za rok a nejsou měkké. Ano, takové dárky nám dávejte.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1