Tajemství dámské kabelky: Co tam nesmí chybět?

Tajemství dámské kabelky: Co tam nesmí chybět?

Pro muže je to záhada, ale pro nás ženy je to prostor plný tajemství, základních potřeb a často i překvapení. Kabelka. Módní doplněk, který k nám neodmyslitelně patří. A tyto věci by vám v té vaší neměly chybět.

Každá žena má v průměru pět kabelek. Těch, které doopravdy nosí. Řadí se mezi ně alespoň dvě dámské kabelky pracovní, psaníčko pro zvláštní příležitosti, jedna menší a pak kabelka sportovní, taková, která se hodí místo batůžku do přírody nebo na venčení psa.

Ale ruku na srdce, s velkou pravděpodobností jich máme o poznání více. A jestli se uvnitř kabelky něco nemění, je to věčný chaos. Tedy to, nad čím muži obecně kroutí hlavou. Proč s sebou nosíme tolik věcí? K čemu nám jsou? A proč se neobejdeme s peněženkou a telefonem v kapse?  Odpověď je jednoduchá: jsme připravené na jakoukoliv situaci. Z toho důvodu by nám v naší kabelce (ideálně té větší, pracovní) nemělo chybět několik nezbytností.

KPZ = Kabelka poslední záchrany

  • Peněženka. Samozřejmě. Ta by měla být vždy přítomná. A přestože žijeme v době placení skrze chytré telefony, každá dáma by měla mít i tento malý módní doplněk. Zapomeňte však na zbytečné veliké rozměry. V kurzu jsou mini velikosti, takové, kam se vám vejde kreditka, pár drobných a občanský průkaz. Za hřích stojí například modely značky Coach nebo Furla.
  • Zápisník nebo diář. Je jedno, zda si potřebujete poznamenat příští schůzku, úkoly, nápad, titul knihy nebo seznam ingrediencí k večeři. Malý zápisník by v kabelce nikdy chybět neměl. Taková věc je například během porady mnohem více reprezentativní než jakýkoliv telefon. Sešity, zápisníky a diáře, které si zamilujete jsou od značky Moleskine nebo Clever Minds Notebook.
  • Lahev na pití. Žijeme v době, kdy chceme být maximálně šetrní k naší planetě. Jedním z kroků by mohla být co nejmenší spotřeba plastů. A tak si místo další PETky s neperlivou vodou raději pořiďte stylovou lahev, která vám bude sloužit každý den a vy tak svůj pitný režim budete mít pod kontrolou. Stylové lahve do kabelky nabízí například Sodastream nebo Zoot.
  • Osvěžení pro pleť. Hydratace by měla přicházet nejen zevnitř, ale i zvnějšku. V kabelce by vám proto neměla chybět osvěžující voda ve spreji, která vaší pleti dodá okamžité povzbuzení a očistu. Doporučujeme vyzkoušet pleťovou vodu od přírodní značky Lush s výtažky australského čajovníku, oblíbenou klasiku od Avéne nebo Marionnaud.
  • Péče o rty a ruce. Není nutné mít organizér do kabelky a velikou kosmetickou výbavu, co byste ale měli mít vždy při ruce, je balzám na rty a kvalitní krém na ruce. Pokožka rtů je velmi jemná a citlivá, protože rty nemají vlastní tukovou vrstvu a neobsahují ani mnoho melaninu. Potřebují tedy spolehlivou ochranu, každodenní hydrataci a poctivý pitný režim. Ruce jsou pak v nepřetržitém „zápřahu“ a je vhodné dopřát jim poctivou péči. Ochranné a hydratační balzámy na rty s SPF nabízí Carmex a ruce jako ze škatulky můžete mít třeba díky voňavým krémům od české značky Dermacol.

  • Sluchátka. Je jedno, zda se po práci chystáte do fitka nebo vás čeká důležitý konferenční hovor, kvalitní sluchátka vám zajistí 100% zvuk a maximální soustředění na danou aktivitu. Ale zapomeňte na nějaké šňůry, v kurzu jsou bezdrátová sluchátka, která nebudou nikde překážet ani kazit celkový vzhled. Vsadit můžete na oblíbené AirPods nebo vyzkoušet novinku od značky Sencor.
  • Antibakteriální gel. Vzhledem k aktuální situaci by jej měla obsahovat každá dámská kabelka. Gely můžete objednat například na notino.cz.
  • Taška na nákup. Přestože se říká, že by pracovní dámská kabelka měla pojmout desky o rozměru A4 a bochník chleba, přeci jen si pořiďte stylovou a ekologickou tašku na nákupy. Nikdy nevíte, kdy se vám bude hodit! Igelitkám dejte sbohem a raději nakupujte do své osobní síťovky Econea.
  • Sluneční brýle. Módní doplněk, který by měl být v kabelce přítomný po celý rok. Nejen jako ochrana očí, ale také třeba jako pomocník ve chvílích, kdy vám není do zpěvu nebo nebyl po ránu čas na precizní make-up. Šik brýle můžete vybírat například na webu Optiscont nebo Freshlabels.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1