Stylový zahradní nábytek bez větších investic

Stylový zahradní nábytek bez větších investic

Všichni chceme mít upravenou terasu nebo koutek zahrady, kde si můžeme v klidu odpočinout, nebo grilovat s přáteli. Jak si vylepšit posezení a současně se vyhnout koupi nového a drahého nábytku?

Zaostřeno na výprodeje

Jak to tak se sezónním zbožím bývá, i zahradní nábytek na jaře pořídíte v řádu tisíců korun, ale na konci léta ceny klesají o více než polovinu. Pokud plánujete vybavit si zahradu či balkon kompletní novou sestavou, vyplatí se počkat si na výprodej, nebo využít nějaký slevový kód. Málokdy má totiž zboží takovou kvalitu, která by odpovídala počáteční ceně.

Zapátrejte na půdě a v bazarech

Masivní nábytek ze dřeva se dneska už moc nevyrábí, zato jsou ho plné půdy, chalupy a bazary. Nenechte se odradit odřeninami a oprýskaným lakem – ty snadno obrousíte, opravíte tmelem a přebarvíte. Zkuste si namíchat takový odstín, který přesně barevně ladí s vašimi představami – vyrobte si prostě nábytek na míru. Bytelný nábytek z masivu vám bude sloužit mnohem déle než moderní materiály s nízkou životností. Jen je potřeba ho čas od času osvěžit novým nátěrem.

Zrenovujte si vlastnoručně látkové lehátko

Skládací křesílka a lehátka jsou pohodlná a snadno je uklidíte do skříně ve chvíli, kdy je nepotřebujete. Navíc můžete obměňovat jejich potah a klidně mít každý rok nový kousek nábytku. Potřebujete pouze pevnou látku, ideálně lehátkovinu nebo džínovinu, jehlu a nit. Pro ještě větší jistotu je dobré látku nejprve slepit voděodolným lepidlem na textil, a až pak prošít. Pohrát si můžete i se samotnou konstrukcí díky barvě ve spreji.

Oáza klidu

Jestliže máte to štěstí a vlastníte zahradu se vzrostlými stromy, určitě si pořiďte houpací síť! Není větší letní pohody, než se jemně pohupovat nad zemí a relaxovat. I houpací síť si můžete lehce dotvořit k obrazu svému a její okraje obšít třásněmi a dekoračními bambulkami. Když ji doplníte měkkými polštáři, získáte rychle dokonalou zašívárnu s možností přespání jen sami pro sebe!

Nábytek z palet

Už se pár sezón těší velké oblibě jak v interiérech, tak na zahradách a terasách. S trochou zručnosti si ho během víkendu zvládnete vyrobit i sami doma. Co je v tomto případě nejdůležitější – pečlivě dřevo obruste smirkovým papírem. Třísky nejsou nic příjemného, proto tento krok nevynechávejte, a na závěr použijte ještě lak či vosk na dřevo. Na základ širokého křesla pro dva použijte čtyři palety, které poskládáte na sebe. Další celá paleta bude tvořit opěradlo a poslední, rozdělená na polovinu, opěrky na ruce. Nábytek z palet není na výrobu tak náročný, jak se na první pohled zdá, nebojte!

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1