Květiny oslňují nejen krásou

Květiny oslňují nejen krásou

Zkrášlí každou domácnost a potěší většinu očí. Ale to není jejich jediná přednost. Mají totiž i další významy. Druhem rostliny můžete například vyjádřit, co k obdarovanému cítíte. Mohou mít ale i další vliv na naše životy. Pojďte se s námi podívat, jaké to jsou.

Květomluva

Ne všichni tento jazyk znají. Dá se jím ale vyjádřit mnohé. Často pak už nepotřebujete ani slova. Chcete-li někomu říci, že to s ním myslíte opravdu vážně, darujte mu tulipány. Jsou symbolem spolehlivosti a věrnosti. Růže symbolizují lásku. Představují vášeň a touhu. Právem patří mezi nejoblíbenější květiny při vyznávání citů. To však platí pouze pro ty rudé. Bílé představují nevinnost a žluté upřímnost.

Darovanou kopretinou vyjádříte, že se vám zdá váš protějšek opravdu krásný. Gerberou dáte najevo svůj upřímný vztah k druhé osobě. Pokud dáváte květiny z přátelství, volte chryzantémy, které právě toto symbolizují. Slunečnice jsou květinou radosti. Každý, kdo je má rád, je pozitivní a energický člověk. Když ji darujete, ukážete tomu druhému, že jste mu oddaný.

Zázračné vlastnosti

Pořiďte domů orchidej a přijde s ní i štěstí. Tato květina přitahuje pozitivní energii a v souvislosti s ní se mluví také o nové naději a zázracích. Bambus sice neoslní svou krásou, za to vám domů přinese více energie, štěstí a bohatství. Zároveň chrání před ztrátou peněz. Narcisy všech barev zaručí úrodu, lásku a plodnost. Pokud si chcete pojistit dobrou náladu, tak k výše zmíněným květinám natrhejte ještě pampelišky. Lze je také zasadit do květináče a pěstovat doma. Můžete je využít i k dalším účelům. Z pampelišek se vyrábí domácí medicína nebo výborný pampeliškový sirup.

Pokud potřebujete domácnost trochu zklidnit, zasaďte fialky. Právě ty vám pomohou zpomalit a navodit uvolňující atmosféru. Na pročištění vzduchu je skvělé pořídit fíkus. Druhů existuje velké množství a tak si můžete vybrat ten, který se vám domů nejvíce hodí. Navíc některé odrůdy této rostliny nejsou náročné na údržbu. Lopatkovec zvlhčí váš vzduch. A také krásně vypadá. Má velké listy a kvete bílými květy. Máte-li doma dost místa, pořiďte si palmu. Opět můžete vybírat z mnoha druhů. Potřebují světlé místo, které nebude přímo na slunci. Z vašich obydlí pomůže odstranit především benzen a formaldehyd.

Květin není nikdy dost a ať už věříte jejich magickým účinkům nebo ne, vždy budou dobře vypadat a domov s nimi bude o něco hezčí. Proto si na ně udělejte prostor a zakomponujte je do svého života. Odvděčí se vám nádhernou podívanou.

Chcete se naučit o své květiny pečovat nově? Přečtěte si i náš článek o Zahradničení v souladu s Lunou.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1