Advent je za dveřmi. Ozdobte si okna a dveře

Advent je za dveřmi. Ozdobte si okna a dveře

Taky už se chystáte vyzdobit si domov v duchu přicházejících Vánoc? Připravili jsme pro vás malou inspiraci. Tradiční adventní věnec můžete letos vyměnit za girlandu na dveře a do truhlíků na okna zužitkujete i ozdoby, o kterých jste si mysleli, že už mají to nejlepší za sebou!

Vyzdobte si dveře girlandou

Obvykle zdobí dveře adventní věnec a ten se po pár letech snadno omrzí. Ti, kteří letos hledají jiné vánoční dekorace, si mohou vyrobit girlandu z jehličí. Můžete drátkem spojovat jednotlivé větvičky k sobě, ale lepší je použít jako pomocnou konstrukci silnější provaz. Na něj navazujte větvičky stejně, jako na adventní věnec, jen jich použijete méně. Doporučujeme používat drátek, který drží tvar. Pokud byste girlandu vázali jen provázkem, byla by chatrnější.

Hotovou girlandu můžete obtočit širokou mašlí, nebo se vyřádit a dozdobit ji spoustou drobných dekorací. Skvěle vypadají malé červené kuličky nebo pravé jmelí, ale i klasické vánoční ozdoby. A jak girlandu (nebo i klasický adventní věnec) šikovně přidělat na dveře? Na druhou stranu dveří připevněte obyčejné samolepící háčky vzhůru nohama. Girlandu pak pomocí vlasce nebo nenápadného provázku zavěsíte přes horní stranu dveří, které si neponičíte zbytečným vrtáním háčků.

Ostříhané keře na zahradě dejte do zimního truhlíku

Ostříhali jste živý plot a jehličnany na vaší zahrádce? Drobné větvičky použijte na dekoraci větších nádob. Klidně v nich ponechte zeminu, ve které v létě rostly květiny. Je fajn ji navlhčit, větvičky v ní budou lépe držet. Skvěle vypadá kombinace více druhů, takže se nebojte spojit třeba buxus, smrk, borovici a neopadavé keře. V dekoraci se klidně můžete držet při zemi a vsadit pouze na přírodniny. Zimní truhlíky oživí borůvčí, velké smrkové šišky nebo bukvice smotané do kytiček. I tuhle adventní výzdobu můžete finálně dokončit lehoučkým přestříkáním bílým či zlatým sprejem, který pouze dodá sváteční nádech.

Starší vánoční dekorace oživí barevný sprej

Nechali jste si z minulého roku pár plastových dekorací, ale přece jen už ztratily šmrnc? I letos s nimi uděláte ještě hodně parády. Pořádně je omyjte v mýdlové vodě, dobře osušte a dejte jim nový kabát. Použijte univerzální barvu ve spreji, jak jinak než zlatou a stříbrnou. Oživíte tak nejrůznější zápichy, dekorační květy i umělé šišky a ozdoby.

Další možností je trochu naředit vodou univerzální lepidlo, nanést ho na dekoraci a tu ihned obalit ve třpytkách, které sežene v hobby potřebách nebo papírnictví. S těmihle staronovými drobnostmi ozdobte adventní věnec nebo zimní truhlíky.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1