Vánoce nejen v rodině

Vánoce nejen v rodině

Dobré skutky bychom měli dělat po celý rok. A o Vánocích obzvlášť. Udělejte radost lidem, kteří to mají těžší než vy. Udělejte dobrou věc. Vyberte si nějaký projekt s pomocí ve vašem okolí a zapojte se. Kromě toho, že dopřejete hezké Vánoce někomu jinému, ten pocit z dobrého skutky naplní i vás. Podívejte se na tipy, kde můžete pomoci.

Dárky pro děti

Jedním z projektů, který stojí za podporu, je Strom splněných přání. Letos běží již 7. ročník. Pomáhá plnit vánoční přání dětem z dětských domovů po celé České republice. Možnost koupit dárek máte už jen do 12.12. Pokud jsou pro vás zbylé dárky už moc drahé, můžete také přispět na transparentní účet projektu 6072121028/5500. Organizace za vybrané peníze dárky dokoupí.

Pomoc útulkům

Jestli máte svůj oblíbený útulek, tak s největší pravděpodobností pomáháte tam. Pro ty z vás, kteří by chtěli pomoci, ale neví kde, je tu Psí přání a také Kočičí přání. Na těchto stránkách si vyberete psa či kočku z konkrétního útulku a pošlete peníze na jeho dárek. V přáních jsou většinou důležité věci, bez kterých se útulky a zvířata neobejdou. Pokud se vám taková forma příspěvku z nějakého důvodu nelíbí, můžete se jednoduše v nejbližším útulku informovat, co zrovna potřebují. Udělat sbírku a nadílku jim zavézt.

Děti dávají dárky dětem. Jak lépe můžete svou ratolest naučit solidárnosti než tak, že si ji vyzkouší a zažije? Akce Krabice od bot je založená právě na tom, že děti naplní svou krabici dárky a dají je chudým. Na začátku se musíte rozhodnout, zda bude obsah pro chlapce nebo dívku. Důležité je to napsat na štítek na krabici. Připojte i pro jak starého jedince je vhodný. Pospěšte si, zde se můžete zapojit pouze do 9.12.

Úcta ke stáří

Neobracejte se zády ani k těm nejstarším. Právě na ně myslí Ježíškova vnoučata. Poměrně mladý projekt vznikl v roce 2016 a stará se o to, aby ani babičky a dědečci nebyli o Vánocích opomíjeni. Některá přání jsou větší, jiná menší. Můžete věnovat i zážitek. Opět si vybíráte konkrétní osobu. Dárek můžete předat a s obdarovaným se setkat a popovídat si.

Kromě výše zmíněných se můžete zapojit do pomoci také prostřednictvím nadace, které věříte a poslat finanční pomoc tam. Může se jednat o pacienty s vážnými onemocněními, lidi v nouzi, o podporu na speciální vybavení pro jednotlivce a nebo zajímavý projekt, který potřebuje do začátku nějakou podporu. Takové můžete najít například na www.hithit.cz nebo www.startovac.cz. Další forma dárku je nasbírat ovoce a zeleninu a odnést do zoo. V tomto případě se opět raději informujte, zda má organizace o pomoc zájem a co přesně chtějí. Zrovna Zoo Praha určitě dobroty pro své obyvatele přijímá. Nebo jim pošlete sponzorský dárek či sms. Důležité je nebýt lhostejný k ostatním. Jestli máte možnost někomu pomoci, udělejte to. Ta radost, která se vám na oplátku vrátí, je nepopsatelná.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1