Valentýn je skvělou příležitostí na čokoládové mlsání. Co takhle low carb dortu plný čokoládové chuti? Kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa má vliv na naše zdraví. Za vším hledejte právě kakao, dokáže totiž:
Začněte zpracováním vajíček. Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh. Žloutky dobře promíchejte s ostatními surovinami na korpus. Poslední části přípravy je opatrné vmíchání sněhu do směsi – a je to. Pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů zhruba 30 minut.
Zatímco se korpus peče, připravte si lahodný tvarohový krém. Smíchejte tvaroh s vyšlehanou smetanou. Do směsi vmíchejte rozpuštěnou čokoládu – jednoduše ji nechte rozpustit ve vodní lázni. Po vychladnutí korpusu jej podélně rozřízněte tak, aby vznikly dva pláty. Krém naneste mezi ně i navrch. Dort na závěr nechte ztuhnout v lednici. Chcete-li, můžete krém poprášit kakaem a rozemletým lyofilizovaným ovocem. Už se vám sbíhají sliny? Nečekejte na Valentýna, mlsat s láskou můžete hned.
TIP: Chcete namísto dortu jiné čokoládové mlsání? Zkuste třeba Mozartovy koule jinak. Vypadají skvěle a pohostíte s nimi i své přátele!
Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com