Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Mozartovy koule jako Cake pops

Publikováno: 17.12.2021

20 porce
Běžná
Martina Drtinová

Redaktorka

Více o autorovi

Máte rádi Mozartovy koule? Pokud ano, pak si je zkuste připravit doma podle našeho receptu. Třeba ve formě dortových lízátek, neboli Cake pops, kterými uděláte radost nejen dětem. Sami uvidíte, že je to snazší, než by se na první pohled mohlo zdát.

Co budete potřebovat

  • 250 g
    mletých mandlí
  • 100 g
    medu
  • 100 g
    mletých pistácií
  • 1 lžíce
    kakaa
  • 200 g
    hořké čokolády
  • 20 ks
    lízátkových tyček
  • na ozdobu
    mleté mandle nebo pistácie

Návod na přípravu

200 g jemně namletých mandlí smíchejte nebo promixujte v mixéru s medem. Hmotu rozdělte na 3 části.

Do první části přidejte zbylých 50 g mletých mandlí.

Do druhé části přimíchejte jemně mleté pistácie.

Do třetí části vmíchejte lžíci kakaa.

Pokud by některá z hmot byla příliš tuhá nebo drobivá, stačí přidat trochu vody.

Nyní si z hmoty s pistáciemi vytvořte malé kuličky. Z kakaové hmoty vytvořte placičky a do nich malé kuličky zabalte. V ruce pěkně uhlaďte v kuličku, kterou pak následně zabalte do poslední, mandlové hmoty. Vznikne vám třívrstvá kulička. Takto postupně připravte všechny kuličky. Opatrně je napíchněte na lízátkové tyčky a dejte do lednice na chvilku ztuhnout.

Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu (60-70%). Namáčejte do ní jednotlivé kuličky, nechce lehce okapat a ještě než čokoláda ztuhne, posypte lízátka mletými pistáciemi nebo mandlemi, případně jiným oblíbeným zdobením. Lízátka opatrně postavte do sklenice a nechte v lednici ztuhnout.

Tip: Koule nemusíte připravovat jako lízátka, ale samotné je obalte v čokoládě a umístěte do malých papírových košíčků.

Ilustrační foto: Shutterstock.com

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)