200 g jemně namletých mandlí smíchejte nebo promixujte v mixéru s medem. Hmotu rozdělte na 3 části.
Do první části přidejte zbylých 50 g mletých mandlí.
Do druhé části přimíchejte jemně mleté pistácie.
Do třetí části vmíchejte lžíci kakaa.
Pokud by některá z hmot byla příliš tuhá nebo drobivá, stačí přidat trochu vody.
Nyní si z hmoty s pistáciemi vytvořte malé kuličky. Z kakaové hmoty vytvořte placičky a do nich malé kuličky zabalte. V ruce pěkně uhlaďte v kuličku, kterou pak následně zabalte do poslední, mandlové hmoty. Vznikne vám třívrstvá kulička. Takto postupně připravte všechny kuličky. Opatrně je napíchněte na lízátkové tyčky a dejte do lednice na chvilku ztuhnout.
Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu (60-70%). Namáčejte do ní jednotlivé kuličky, nechce lehce okapat a ještě než čokoláda ztuhne, posypte lízátka mletými pistáciemi nebo mandlemi, případně jiným oblíbeným zdobením. Lízátka opatrně postavte do sklenice a nechte v lednici ztuhnout.
Tip: Koule nemusíte připravovat jako lízátka, ale samotné je obalte v čokoládě a umístěte do malých papírových košíčků.
Ilustrační foto: Shutterstock.com