Zdraví pod lupou: Co prozradí obličejová mapa o našem zdraví?

Zdraví pod lupou: Co prozradí obličejová mapa o našem zdraví?

Lidská tvář dokáže prozradit mnohé. O našem charakteru, vztazích v rodině a samozřejmě o vnitřním zdraví. Obličej odjakživa fascinuje hned několik odvětví léčitelství, ale také čínskou medicínu, nebo ajurvédu. Co můžeme z obličejové mapy vyčíst i my sami?

Obličejová mapa a řešení akné?

Místo, kde vás trápí akné, je propojené s některým vnitřním orgánem. Pupínky na čele např. poukazují na problém v oblasti tenkého střeva. A podle toho se přizpůsobí i léčba akné – tedy řeší se jeho pravá příčina, která zejména v dospělosti pochází zevnitř a ne z pubertální hormonové bouře. Akné se tedy léčí vnitřně, úpravou jídelníčku a užíváním přírodních prostředků, které podpoří pleť zevnitř. Orgánová mapa obličeje nám však prozradí víc. Můžeme na ni pohlížet i v opačném smyslu. Tedy, pokud je na tom některý orgán špatně, tělo nám to ukáže na příslušném místě obličeje.

Jaké projevy můžeme vidět?

Kromě pupínků nás na vnitřní neduhy upozorní i dlouhodobější začervenání, suchá místa, nebo zduření. Signálem jsou také kruhy pod očima, které souvisí s ledvinami. Povšimněte si i zajímavosti, že s párovými orgány spolupracují i párová místa na obličeji – tedy oči a uši. Plíce, jako největší párový orgán, jsou propojené i s největším párem na obličeji – s tvářemi.

Co nám poví obličej o srdci?

Podívejte se na hranu a špičku svého nosu. Červený nos (ne však proto, že jste přišli ze zimy domů), může být pomyslnou červenou barvou na semaforu. Značí totiž možné přetížení srdce. Se srdcem úzce souvisí i krevní tlak, proto je třeba pohlédnout na sebe více zeširoka. Co tedy dál? Zaměřte se na stravu. Pro srdce není dobrá přemíra tuků, které zvyšují cholesterol. S tím jde ruku v ruce dostatek pohybu.

Map existuje více

Orgánová mapa obličeje je hotová věda, ve které se ale může dobře orientovat i laik. Pro ty, kteří čtení v lidské tváři zasvětlili své povolání, existují velice podrobné mapy, které obsahují až 100 malých oblastí obličeje s přiřazenými orgány.  Pro začátek postačí ta méně podrobná – důležité je naučit se naslouchat signálům těla a pracovat s ním.

Pokračování pro nadšence

Na přiblížení všech orgánů prostor zde nestačí, ale jestli se vám čtení v obličejové mapě zalíbilo, můžete volně pokračovat dále. Stejným způsobem nám toho mnohé poví i naše dlaně, chodidla, nebo třeba jazyk. Dozvíte se velice zajímavé informace i o svých vlastnostech a třeba o tom, jak řešíte problémy a jací jste v lásce.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1