3 tipy na potraviny, které do ledničky nepatří

3 tipy na potraviny, které do ledničky nepatří

Pokud patříte mezi lidi, kteří většinu svých potravin skladují v lednici, máme pro vás pár odhalení. Ne všem potravinám chlad prospívá. Některým může dokonce škodit. Přečtěte si, které tam být nemusí, a které dokonce nesmí.

Zelenina v lednici

Do lednice nedávejte rajčata. Jejich chuť se díky takovému skladování změní. Stanou se mdlými a moučnými. Dejte je raději do sklepa nebo spíže. K rajčatům přidejte i brambory a cibuli. Brambory nesmí být v teple, zároveň ani v zimě, jaká se drží v ledničce. Ideální je sklep nebo tmavé a suché místo, kde není velké teplo. Cibule to má podobně jako brambory, nejlíp je jí také na tmavém a suchém místě. V lednici může rychle změknout nebo zplesnivět. Neskladujte ji však příliš blízko brambor, mohou na sebe mít vzájemně špatný vliv.

V lednici nechtějí být ani okurky a mrkve. Okurky mají rády pokojovou teplotu, dobře jim bude třeba ve spíži. Při špatném skladování ztrácí svou svěží chuť a aroma. Mrkve se v  lednici mohou svraštit, dejte je na jiné místo.

Ovoce uložte do mísy

Skladujete v lednici citrusy i avokádo? Tak se zvedněte, běžte a dejte je do mísy na ovoce. Pochází z teplých krajin, jejich vlastnosti v chladném prostředí ztrácí na kvalitě. Mohou změknout či zplesnivět. Na míse by však neměly být navrstveny, tlak z těžkých pomerančů může způsobit plíseň.

Avokádo se často nechává dozrát, chlad však proces zrání úplně zastaví, dejte ho tedy raději do mísy společně s banány. Ty vám také budou vděčné, když je necháte dozrát v pokojové teplotě.

Bylinky chtějí vodu, ne chlad

Bylinky mají vlastnost vtáhnout do sebe pachy okolí. V lednici vám tedy mohou nasát vůni všeho, co v ní máte. Navíc v chladu přichází o čerstvost. Dobře se budou mít v nádobě s vodou a ještě zkrášlí kuchyni.

Bonusová rada na závěr

Pachy do sebe natahuje i káva. Své vlastnosti si udrží, když bude v pokojové teplotě na poličce. Do lednice byste neměli umisťovat ani olivový olej, chleba nebo med, pokud chcete zachovat jejich konzistenci, aroma i chuť.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1