Co potřebujete:
Jak postupovat: Avokáda podélně rozkrojte až k pecce a kroucením proti sobě oddělte obě poloviny. Pecku vyjměte. Pomocí lžíce vydlabejte dužinu a v kuchyňském robotu ji rozmělněte společně s vejci, smetanou, jarní cibulkou a hořčicí na hladkou kaši. Dochuťte a podávejte s pečivem, ozdobené zbylou cibulkou a nahrubo namletým pepřem.
Co potřebujete:
Jak postupovat: Tvaroh, tresčí játra a změklé máslo vyšlehejte. Okurky nakrájejte na drobné kostičky nebo nastrouhejte, cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a společně s okurkami přidejte k tvarohové směsi. Pokud je pomazánka příliš hustá, rozřeďte ji dle potřeby mlékem. Přidejte nasekanou čerstvou petrželku a promíchejte. Osolte a opepřete dle chuti, ozdobte petrželkou a zakápněte trochou citronové šťávy.
Co potřebujete:
Jak postupovat: Makrelu zbavte páteře a všech kostí, pak ji rozdrobte na menší kousky. Cibulku pokrájejte na drobná kolečka a přidejte k makrele. Vejce nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nasekejte na drobné kousky a vmíchejte do směsi. Přidejte Lučinu, hořčici a dochuťte solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy.
Co potřebujete:
Jak postupovat: Ušlehejte kostku tvarohu s máslem. Postupně přidávejte lněný olej a pokračujte ve šlehání. Platí, že oleje můžete přidat tolik, kolik tvaroh vstřebá. Pomazánka by měla být vláčná, ale ne příliš řídká. Na uvedené množství budete potřebovat přibližně 0,5 dl oleje. Na závěr přidejte sůl a pažitku a vše důkladně promíchejte.
Co potřebujete:
Jak postupovat: Do mixéru vložte vlašské ořechy, rozdrobené tofu, prolisované stroužky česneku, majonézu a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Vše rozmixujte na hrubší pastu. Ideální je, aby ořechy nebyly rozmixované úplně na kaši, ale aby pomazánka obsahovala malé kousky. V případě potřeby můžete přilít i trochu vody.