Co budete potřebovat:
Jak postupovat:
Žloutky utřete s oběma cukry do světlé pěny. Vanilkovou dužinu povařte v mléce smíchaném se smetanou. Potom vše přeceďte do žloutkové pěny a za stálého míchání povařte do zhoustnutí. Vychladlou směs můžete smíchat s čokoládou a v misce ji vložte do mrazáku asi na 2 hodiny. Podávejte s čerstvým ovocem a trochou domácí šlehačky.
Co budete potřebovat:
Jak postupovat:
Čokoládu nastrouhejte a promíchejte s krupicovým a vanilkovým cukrem. Mléko přiveďte k varu, přidejte nastrouhanou čokoládu s cukrem a míchejte, dokud se nerozpustí. Potom směs nechte vychladnout, přimíchejte do ní smetanu a uložte ji na hodinu do chladničky. Studenou směs pak přelijte do širší nerezové mísy nebo na plech, zakryjte ji mikrotenovou fólií a dejte na 30 minut do mrazáku. Potom ji prošlehejte a dejte znovu na hodinu mrazit. To opakujte celkem 3krát. Čím víc je zmrzlina prošlehaná, tím víc bude krémová. Do zmrzliny můžete po 30 minutách posledního mražení přidat jemně nasekané ořechy, kousky ovoce nebo rozinky.
Co budete potřebovat:
Jak postupovat:
Z jahod odstraňte stopky, omyjte je a rozmixujte s moučkovým cukrem. Smetanu ušlehejte a do šlehačky opatrně přimíchejte zahuštěné slazené mléko. Do misek pak dejte vrstvu ovoce, na ni šlehačku se Salkem, potom opět ovoce a nahoru další šlehačku se Salkem. Misky vložte na hodinu do mrazničky, potom směs můžete lehce promíchat a nechte ji zcela zmrazit.
Co budete potřebovat:
Jak postupovat:
Mléko svařte s cukrem a za stálého šlehání jej nalijte do mísy s ušlehanými žloutky. Pomocí ručního šlehače vše krásně spojte v hladký krém. Lískové oříšky opražte, nahrubo nasekejte a vmíchejte do připraveného krému, který nechte 5 hodin v mrazáku. Zdobte drcenými oříšky a šlehačkou.
Co budete potřebovat:
Jak postupovat:
Citrony omyjte, kůru nastrouhejte a šťávu vymačkejte. Do hrnce dejte vodu, citronovou kůru, citronovou šťávu a cukr, provařte, potom přimíchejte ve studené vodě rozmíchaný pudinkový prášek a uvařte jako pudink (bude trochu řidší). Zmrzlinu zchlaďte – dejte ji do formiček a do mrazáku, kde bude asi za 2-3 hodiny hotová.