3x smoothie - vitamíny s chutí

3x smoothie - vitamíny s chutí

Především horké počasí je ideální na pořádnou nálož ovoce či zeleniny. Smoothie se skvěle hodí třeba na snídani, kdy pomůže nastartovat váš organismus a nebo jako chutná a zdravá svačinka.

Nažhavte mixéry

Co se vlastně skrývá pod pojmem smoothie? Je to mixovaný nápoj, jehož ingredience se odvíjí od vaší chuti a fantazie. Mixuje se ovoce, zelenina, přidávají se mléčné výrobky, semínka, oříšky, med a všechny možné superpotraviny, které zrovna letí (například chia, goji, spirulina apod.) Důvodů, proč zařadit tyto nápoje do svého jídelníčku, je hned několik. Jednak jsou plné vitamínů, minerálních látek a vlákniny, ale zároveň dodávají energii a šetří čas. Tak jaké smoothie si umixujete vy?

Melounové smoothie

Ingredience: polovina vodního nebo cukrového melounu, polovina zralého manga, šťáva z jednoho citronu, několik snítek čerstvé máty

Postup: Meloun zbavte slupky, případně i jadérek a nakrájejte na kostky. Mango vypeckujte a jednu polovinu rovněž nakrájejte na kostičky. Dejte do mixéru, přidejte hrst čerstvé máty a vymačkejte šťávu z jednoho citronu. Mixujte dohladka.

S chutí jahod a ananasu

Ingredience: polovina zralého ananasu, 250 gramů jahod, šťávu z jednoho pomeranče, vodu, případně mléko na zředění, bylinky dle chuti – máta, meduňka, ale lze i rozmarýn

Postup: Ananas oloupete, jahody omyjte a oboje nakrájejte na menší kostičky. Vložte do mixéru, zakápněte šťávou z jednoho pomeranče (můžete přidat i dužinu) a přidejte bylinky dle chuti (raději postupně a méně než více, mohou být velmi aromatické).

Okurkové smoothie

Ingredience: půl salátové okurky, jablko, řapíkatý celer (zhruba dva malé stonky cca 10 cm), voda na zředění, limetková šťáva, pár lístků máty

Postup: Okurku můžete oloupat, ale lze mixovat i se slupkou. V tom případě ji omyjete, pak nakrájíte na menší kousky. Stejně tak i celer. Dáte do mixéru, přidáte šťávu z limetky, mátu a mixujete. Do tohoto smoothie se skvěle hodí například i mladý ječmen nebo spirulina.

 

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1