Celozrnná pitta se sýrem
Potřebujete:
Postup: Na pánvi umíchejte vejce, přidejte pažitku, na čtvrtky pokrájená cherry rajčátka a omáčku a vše zasypejte nastrouhaným sýrem. Osolte dle chuti. Kapsu pita rozřízněte napůl a naplňte ji připravenou směsí.
Toasty s tvarohem a jablky
Potřebujete:
Postup: Tvaroh rozetřete s medem, oloupaná a nastrouhaná jablka rozvařte na mírném ohni. Toasty rozpečte v topinkovači, naneste na ně sladký tvaroh a přidejte lžíci rozvařených jablek. Nakonec je posypte skořicí. Jablka můžete rovněž nahradit hruškami a toastový chléb slunečnicovým chlebem.
Bulgurové rizoto
Potřebujete: 65 g bulguru, 150 ml zeleninového vývaru, hrstičku sušených hub, 50 g cukrového hrášku nebo fazolek, špetku soli, pepř, 1 lžíci přepuštěného másla.
Postup: Vývar nalijte do kastrolku, vsypte bulgur a dejte vařit asi na 25 minut. Houby namočte na 5–10 minut do studené vody. Až bulgur změkne, přimíchejte k němu scezené houby, hrášek a fazolky. Nakonec dochuťte solí a pepřem a zjemněte přepuštěným máslem.
Tortilla s kuřecím masem a zeleninou
Potřebujete:
Postup: Maso orestujte na pánvičce cca 8 minut doměkka a posypte kořenící směsí. Tortillu nahřejte a potřete tatarskou omáčkou. Ledový salát, rajče a okurku nakrájejte na kostičky, smíchejte s masem a vložte do tortilly.
Pizza z květákového těsta
Potřebujete:
Postup: Květák rozlámejte na malé kousky a rozmixujte dohladka. Vysypte na plech a urovnejte do jedné vrstvy. Pečte 15 minut na 190 °C a nechte vychladnout. Přendejte do čisté utěrky, zabalte a zmáčkněte, aby se odstranila většina vody. Troubu nastavte na 240 °C. Ke květáku přidejte mandle, vajíčka, koření a bylinky. Pečicí papír potřete olejem, přemístěte do kulaté formy a namačkejte květákovou směs na dno. Pečte asi 15 minut a potom nechte mírně vychladnout. Rozetřete rajčatový protlak po pizze, navrch přidejte mozzarellu, bylinky, koření a pokrájená cherry rajčátka. Pečte ještě cca 8 minut, dokud se mozzarella nerozteče.
Cuketové placičky s parmezánem
Potřebujete:
Postup: Nastrouhanou cuketu dejte do cedníku a osolte lžičkou soli, aby pustila vodu. Po 15 minutách ji vymačkejte a osušte utěrkou. Potom ji přendejte do mísy a smíchejte s ostatními surovinami. Placičky opékejte na rozehřáté pánvi nasucho z obou stran dozlatova. Chcete, aby byly stejně velké a hezky tvarované? Použijte lívanečník. Podávejte s kopečkem zakysané smetany.