Kam v listopadu (na jižní Moravě)

Kam v listopadu (na jižní Moravě)

Hned první víkend si můžete netradičně projít Špilberk. Ten bude patřit svatbám, protože tahle brněnská pevnost je v posledních letech pro svatební obřady velmi oblíbená. Pokud svatbám neholdujete, nebo ji už máte za sebou a doma i nějaké to potomstvo, můžete vyrazit do Rajhradu. V tamním památníku písemnictví právě finišuje výstava Dobrodružství abecedy. Pro celou rodinu jsou v letohrádku Mitrovských přichystány hned „3výstavy“ – modely autíček, dějiny módy na panenkách a hlavně Pat a Mat. Večer můžete vyrazit do Ronda (nyní DRFG aréna), kde slaví 55 let na hudební scéně kapela Olympic. Děti nechte doma, vezměte rodiče!

Listopad je tady a s ním výběr zajímavých akcí v Brně a okolí.

Patříte- li k hudebním fanouškům, potěší vás i další listopadové koncerty v moravské metropoli. 15. 11. Vyražte na Flédu. Nečekejte žádný kompromis a čajíček. Čekejte valící se energii. Znovuzrozená kultovní kapela Gaia Mesiah po téměř desetileté odmlce vydává nové skladby, se kterými vyjíždí na turné v původní sestavě. Milovníky balad pak čeká 19. 11. Mušketýr Bryan Adams v DRFG aréně. Partneři nám odpustí, ale toho chlapa s úžasným chraplákem nejde nemilovat, stejně jako frontmana kapely Kabát, který zahraje tamtéž 21. 11. V rámci podzimního turné. Mimořádný hudební zážitek připravují na zámku ve Valticích, kde 20.11. zahraje vynikající Laco Deczi s kapelou Celula New York.

Pokud dáváte před kulturou přednost spíše gastronomii a hlavně dobrému vínu, budete mít v listopadu dost nabitý program. Svatomartinský víkend tradičně zavoní husou i mladými víny, kterým bude patřit například celé město Znojmo. Tam se chystá svatomartinský průvod s ochutnávkou, otevřou se sklepy v Novém Šaldorfě  a ochutnat můžete i nová vína ze Znovínu v klášteře v Louce. Podobně se na slavnosti mladého vína chystají vinaři po celé jižní Moravě.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1