Jste zamilovaná? Vyrazte na dovolenou. Ta váš vztah prověří

Jste zamilovaná? Vyrazte na dovolenou. Ta váš vztah prověří

Plout na růžovém obláčku snů je v době zamilovanosti téměř povinnost. Pokud však uvažujete nad vážnějším partnerstvím, vyrazte na společnou dovolenou. Vězte, že to bude skutečná prověrka vaší zamilovanosti. A proč tomu tak je?

Není nač čekat

Zvlášť pokud to se svým přítelem myslíte vážně a rozmýšlíte se nad společným bydlením, je společná dovolená skvělým začátkem. Najednou totiž budete muset být několik dní od rána do večera jen spolu, užívat si to hezké, ale i trochu té běžné reality. Jako například chvíle, kdy před ním budete neupravená, budete muset na toaletu apod. Berte to tedy jako ochutnávku společného života! A vždy je lepší ztratit deset dní vašeho života, než deset let po boku někoho, kdo za to nestojí.

Proč právě dovolená?

Čím to je, že zrovna společná dovolená ukáže, s kým se chystáme vyplout životem? Je to dáno několika skutečnostmi:

  1. Řešení důležitých otázek – I pouhé zařizování dovolené napoví mnoho. Například jestli je váš partner šetřílek, jestli je na něj spolehnutí a je v oblasti financí zodpovědný. Pokud by rád vyrazil třeba na Kanárské ostrovy, i když to jeho rozpočet nedovoluje, a klidně by si na to půjčil, pak raději ruce pryč. Zpozorněte i ve chvíli, kdy na vás nechá celé zařizování, včetně placení. Ideální je, pokud se partneři na financování dovolené podílejí stejným dílem.
  2. Přetvářka zmizí – Asi nikdo z nás nedokáže nosit masku nepřetržitě týden v kuse. Je normální, že se před svým partnerem snažíme vypadat a působit co nejlépe, ale nic se nesmí přehánět. Najednou tak máte příležitost poznat nedokonalosti svého partnera a stejně tak on vaše. Pak už je jen na vás, zda se rozhodnete mít druhého ráda se vším všudy.
  3. Nečekané události – Když jdete s přítelem do kina, nebo na večeři, obvykle není potřeba řešit nic nečekaného. Na dovolené se to však stává velmi často. Dali vám jiný pokoj, než jste měli dojednáno? Jak bude váš milý jednat? Domluví se s hotelem na nějakém kompromisu, udělá hysterickou scénu a bude křičet na celý hotel, nebo vše jen tiše přijme? Nebo snad vinu bude házet na vás, že jste vše špatně objednala? Zdánlivě obyčejné situace a co všechno dokáže napovědět! 
  4. 24 hodin jen spolu – Na dovolené nemáte šanci utéct, když zrovna nemáte tu nejlepší náladu, nebo vás trápí nějaká bolístka (jako jsou třeba spálená záda od sluníčka). Můžete tak partnera poznat i se všemi jeho neduhy. Důležité také je, jak umíte společný čas trávit. Jste vy jen tou, která vymýšlí program, nebo vám naopak chce partner něco diktovat a kompromis nepřichází v úvahu? A hlavní je, jak se spolu cítíte?

Hop a nebo trop

První společná dovolená má většinou dvě východiska. Buď váš vztah posílí a vy se můžete směle vrhnout do dalších let. A nebo přijdete na to, že to s partnerem není jaksi tak úplně ono. Zjistíte třeba, že je hrozný bordelář, co hází špinavé ponožky pod postel. A s někým takovým být dalších dvacet let? To už je vážná věc!

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1