Nečekejte na změnu. Prostě ji udělejte

Nečekejte na změnu. Prostě ji udělejte

Možná čekáte na nějaké znamení před tím, než uděláte zásadní rozhodnutí. Možná čekáte na chvíli, kdy se přestanete bát změnit práci, přestěhovat se, ukončit vztah, anebo prostě udělat jakoukoliv změnu, která vám přinese štěstí. Pravda je ale taková, že takhle můžete strávit celý život čekáním. Nakonec stejně tím jediným, kdo je schopen změnit váš život, jste vy sami. Takže otázka zní: jak dlouho budete ještě čekat?

Jsou v životě situace, kdy do našeho života přijde změna, aniž bychom pro to cokoliv udělali anebo si to dokonce přáli. A často nás zastihne, aniž jsme na ni připraveni. A právě proto je lepší být tím, kdo rozhoduje o budoucnosti a kdo drží pomyslné otěže vašeho života. Jsou věci, které pochopitelně ovlivnit neumíme, na druhou stranu i v takových chvílích máme možnost volit, jaká bude naše reakce na změnu, která nečekaně přišla.

Pokud chcete skutečně být tím, kdo rozhoduje o změnách ve vašem životě, zde je několik doporučení:

o   dívejte se na problémy jako na příležitosti a nechte minulost minulostí. Chcete-li ve vašem životě opravdovou změnu, musíte být připraveni opustit všechno, co vám v ní brání. Největšími překážkami jsou často naše vlastní myšlenky a přesvědčení. A proto

o   investujte do sebe a do vztahů. Investice do sebe, vašeho vzdělání a osobního rozvoje se vám vždy vyplatí. Stejně tak do vztahů, ať už blízkých, tak i do vytváření vztahů nových. I když proces změny je mnohdy proces osamělý, potřebujete pevnou síť vztahů, která vám pomůže změny zvládnout.

o   neposlouchejte všechno, co vám vykládají druzí. Lépe řečeno naslouchejte, ale ne zcela nekriticky. Vztahy a okolí jsou důležité, na druhou stranu než, abyste se slepě řídili tím, co vám druzí říkají, inspirujte se těmi, kteří uspěli v oblasti, ve které chcete uspět i vy. A naopak. Nenechte se odradit těmi, kteří vám říkají, že se vám nemůžou vaše sny splnit.

To, jestli se vám splní není totiž na nich, ale na vás.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1