Léčivý kámen měsíce ledna: Granát

Léčivý kámen měsíce ledna: Granát

Energie, kreativita, optimismus. Chcete tuto trojici přivítat ve vašem životě, nebo ji jen posílit? Pak ve vaší sbírce minerálů nesmí chybět vznešený granát. Kámen vášně a radosti. Co je na něm výjimečné a s čím vám ještě může pomoci?

Granát přivolá lásku

Granát je kamenem vášně nazývaný nejen pro své účinky, ale především pro nádhernou rudou barvu. To však není jediné zbarvení granátu – odstíny se pohybují v tónech od oranžové a načervenalé hnědé až po tu nejkrásnější rubínovou. Právě zbarvení v historii způsobilo, že mu byla připisována moc přivolat či násobit lásku, kterou v podstatě i symbolizuje. Nejen tu v podobě milujících se partnerů, ale dokonce i tu fyzickou. Odkud minerál pochází? Známými nalezišti jsou Brazílie, Malajsie, Madagaskar, ale i Čechy. A český granát? Ten patří mezi nejkrásnější.

 

Potřebujete se uzemnit? Vyzkoušejte účinky granátu

Uspěchaná doba a hlava v oblacích, říká vám to něco? Granát vás poměrně rychle a účinně uzemní, kdykoli to budete potřebovat. Jde o kámen, který vás vtáhne do přítomného okamžiku. Z psychického hlediska, tím, že napomáhá toku energie v těle, zamezuje hromadění negativních emocí. Právě tok energie rozbíjí energetické blokády těla, aby nic nebránilo radosti a optimismu. Jedná se také o vhodný meditační a rituální kámen.

Co kámen dokáže povzbudit?

Granát pozvedá pozitivní energii, fantazii a sexuální touhu. Podporuje touhu objevovat a získávat nové zkušenosti. Zajímavé je i to, že už samotný minerál je nesmírnou podporou – jde o kámen, který se vám bude hodit i v těžkých životních situacích – stává se oporou v krizových záležitostech. Krásný granát dokáže povzbudit nejen celkovou vitalitu, ale i lidskou vytrvalost, obyčejnou píli a zdravé sebevědomí. Granát je díky svým vlastnostem skvělým společníkem pro berany, kozorohy, lvy a štíry.

 

TIP: Jak používat léčivé kameny? Můžete je nosit v podobě šperku, kamínek můžete mít u sebe také v kapse. Minerály je vhodné přikládat na místa na těle dle potřeby a konkrétních požadovaných účinků.

Fyzické účinky granátu

Léčivé kameny mají účinky také na fyzické tělo. Jako s každou alternativní léčbou zdraví začíná v hlavě – a pokud se rozhodnete důvěřovat své intuici a granátu, pak vám dokáže pomoci aktivovat organismus. Granát prohřívá, proto podporuje krevní oběh a potažmo pak činnost srdce. Přikládání může pomoci při onemocněních reprodukčních orgánů, bolestech kloubů a potížích s játry. Dalšími orgány, na které působí, jsou ledviny a slezina. Minerál napomáhá vrátit rovnováhu a harmonii celému tělu i duši – jde o všestranný talisman, který se ve vaší sbírce rozhodně neztratí. A co teprve v kapse?

 

TIP: Jak granát čistit a nabíjet? Minerál můžete očistit nejen tekoucí vodou, ale i kouřem jemných vykuřovadel. Po čištění kámen nabijte na slunci.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1