Jak posílit partnerský vztah

Jak posílit partnerský vztah

Na každý vztah začne po letech útočit stereotyp, všednost a každodenní problémy. Proto je i na partnerství potřeba pracovat a nebrat lásku svého muže či ženy jen jako pouhou samozřejmost.

Nezapomínejte na doteky

Na začátku každého vztahu máme potřebu být druhému stále na blízku, dotýkat se ho, objímat ho a zahrnovat polibky. Časem však tyto drobnosti pohltí každodenní shon. Zaveďte si proto doma takové malé rituály. Polibek na rozloučenou a přivítanou, pohlazení a objetí na dobrou noc nebo jako vyjádření díků.

Vytyčte si společné cíle

Především v době, kdy děti vyletí z hnízda, se může zdát, že si s partnerem najednou nemáte co říct. Proto je důležité najít si i jiné společné cíle, než je pouze výchova vašich ratolestí. Cestujte společně, pořiďte si chatičku a nebo se pusťte do rekonstrukce domu či bytu. Hlavní je, aby činnost bavila oba partnery.

Spolu, ale i každý sám

Mnoho žen má rádo své muže „pod dohledem.“ Neustálá blízkost však může vztahu spíše uškodit. Partner se může cítit poněkud přidušen. Ideální je najít rovnováhu mezi společnými koníčky, setkáními se společnými přáteli a činnostmi a zábavou, kam vyráží každý sám za sebe. Vzájemně se pak můžete obohatit o zážitky, vyprávět si a sdílet.

Změna partnera nic nevyřeší

Jestliže máte pocit, že váš vztah už nic nezachrání a s novým mužem či ženou by to bylo úplně jiné a tisíckrát lepší, tak to je jen pouhý sen. Stereotyp začne po čase užírat každý vztah a bez práce na něm se dostanete přesně tam, odkud zrovna utíkáte. Než vezmete nohy na ramena a budete hledat útěchu v jiné náruči, vzpomeňte si na všechno hezké, co jste s partnerem prožili. A to berte jako základní kámen pro „rekonstrukci“ vašeho vztahu.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1