Psychologie barev: Co o vás prozradí barva spodního prádla?

Psychologie barev: Co o vás prozradí barva spodního prádla?

2 min. čtení Denisa Salvová
Pro některé bude velkým překvapením, že dnešní den, 22. červen, je Mezinárodním dnem bez kalhotek. Jde o poměrně nový "významný" den, protože byl ustanoven až v roce 2000. Pokud si tedy některé dámy rády vyrazí občas ven tzv. na ostro, dnešek je ideální příležitostí. A i když dnes možná spodní prádlo potřebovat nebudete, pojďte se s námi podívat na to, co o vás barva spodního prádla vypovídá.

Nejen šaty dělají člověka

Řada výzkumů už dokázala, že barvy oblečení ovlivňují naši náladu a to, co máme na sobě o nás často vypovídá mnohem víc, než to, co říkáme. Spodní prádlo hraje v šatníku velmi podstatnou roli, a proto není divu, že pozornost psychologů se zaměřila také na tuto oblast. Co vypovídá barva prádla o svých nositelkách? 

 

Tělová, sázka na jistotu

Pokud milujete spodní prádlo v tělové barvě, pravděpodobně jste praktická žena, která si příliš nepotrpí na módní výstřelky. Tuto barvu nosí ženy, které mají rády přirozenost a nemají co skrývat. Kvalitu upřednostňují před kvantitou, a to nejen v oblečení. Tělové spodní prádlo je skvělou volbou, protože se hodí pod oblečení téměř všech barev. Pokud si myslíte, že pod bílé svršky patří bílé spodní prádlo, jste na velkém omylu! Podle stylistů pod bílé oblečení patří zásadně tělová. 

 

Bílá ustupuje do pozadí

Bílá barva se díky tělové barvě dostala během posledních let do pozadí. Bílou barvu upřednostňují ženy, které jsou něžné, romanticky založené a nerady na sebe příliš upozorňují. Bílé spodní prádlo evokuje něhu, čistotu a nevinnost. 

 

Pastelové tóny pro něžné duše

Šeříková, blankytně modrá, vanilková a růžová jsou barvy, které ocení něžné duše, které mají neustále hlavu v oblacích. Pastelové barvičky nemilují ale jen mladší ročníky, jsou to barvy, které nosí i dámy v letech. Věčné životní optimistky, ženy, které nikdy nezestárnou.

 

Rafinovaná růžová s fialovou

Sytě růžové a fialové spodní prádlo nosí ženy, které jsou nejen odhodlané a vášnivé, ale také romanticky založené. Temně fialová je navíc barva magická a tajemná, stejně jako její nositelka. Nositelky těchto barev rády experimentují a nebojí se to dát najevo.

 

Červená pro odvážné

Červená a vínová jsou barvy, které symbolizují sexuální přitažlivost, smyslnost a vášeň. Pokud si žena obleče temně rudé spodní prádlo, podle psychologů doufá, že ho také někdo ocení. Červenou milují ženy sebevědomé a  odvážné, které se nebojí riskovat. Červená je barva žen, které ví, co od života chtějí a nebojí se za tím jít.

Černá klasika

Pokud patříte mezi ty, které zastávají názor, že černá sluší všem ženám, a navíc zeštíhluje, máte pravdu! Černá je zkrátka trefa do černého. Klasika, která nikdy neomrzí. Spodní prádlo černé barvy nosí ženy, které se na sebe nebojí upozornit a jsou si vědomy svých kvalit. Jsou to ženy sebevědomé a nezávislé, které se nerady podřizují.

 

Modrá nejprodávanější

Podle statistik je jednou z nejprodávanějších barev spodního prádla tmavě modrá. Zajímavé je, že pro muže, na rozdíl od žen, tahle barva přitažlivá vůbec není. Modrá barva je totiž spojena s klidem, který s nahotou a pomyšlením na sex příliš nekoresponduje. Zkrátka modrá je dobrá, ale jen pro ženy. 

A jakou barvu spodního prádla máte dnes na sobě vy? Nebo vyrazíte na ostro a oslavíte tak všechny svobodomyslné a seběvědomé ženy světa? 

 

Autor: Denisa Salvová

Zdroj: www.dama.cz

Foto: Unsplash.com, Pixabay.com 

 

 

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1