Blíží se dubnový úplněk, víte, čemu se vyhnout?

Blíží se dubnový úplněk, víte, čemu se vyhnout?

Měsíc v úplňku má silný vliv na to, jak se cítíme. Také dubnový úplněk ve znamení Vah ovlivní naši psychickou i fyzickou pohodu. Na co si dát pozor a co naopak dělat během času před, při a po úplňku?

První jarní úplněk je tu

Dubnovému úplňku bývá přezdíváno úplněk rašící trávy. Je tu jaro a s ním probouzení nejen přírody. První jarní úplněk před velikonočními svátky působí na naše emoce a psychiku. Na co je vhodné se zaměřit a čemu se vyhnout?

 

Pozor na zdraví vylučovací soustavy

Před úplňkem zpravidla není vhodný čas na lékařské zákroky a operace. Dubnový úplněk však varuje ještě před prochlazením. Dávejte pozor také na ledviny a močové ústrojí a udržujte se v teple a snažte se dodržovat zdravý pitný režim. Co pít? Především vodu a bylinkové čaje. Nezapomeňte o úplňku vynechat alkohol. Jeho účinky nemusí být příjemné, zejména kvůli zvýšené citlivosti.

 

Jaro vás vyzývá k pořádku

Jaro bývá spojováno s pořádným úklidem. Uklízíme domovy, třídíme dokumenty, provádíme detox těla i mysli. Úplněk může snahu umocnit. Před Velikonocemi je tedy ideální doba na čistku nejen domova, ale i vztahů. Pokud zkrátka cítíte v jakékoli oblasti mírný až větší chaos a pnutí, máte nyní jedinečnou šanci na uspořádání, které dlouhodobě udržíte. Tak čím začnete?

 

Zahrada volá o pozornost

Úplněk můžete využít také při péči o zahradu. Rašící úplněk ale nepřeje stříhání a zaštipování rostlin, ani úpravě živých plotů. Co však podniknout můžete, je sběr kořenů bylinek. Úplněk údajně posiluje jejich sílu i účinky. Pokud vás během úplňku trápí nespavost, právě bylinky vám mohou pomoci. Nesbírejte a nesušte však jejich nadzemní části, sběr zelených bylinek nechte na později.

Dobré i špatné, ale posílené

Úplňky nejsou neutrální, ale posilují obě strany mince. To dobré, ale i to špatné. Pozor si dejte na své záměry, ale třeba i na to, co v daný den jíte. Abyste si úplněk užili s lehkostí, měli byste si dát pozor na těžká jídla, alkohol i spánkovou hygienu. Naslouchejte vlastnímu tělu a tomu, jak se cítíte. Je ideální čas naordinovat si relaxaci. A náš tip? Relaxujte v přírodě, právě její energii si díky citlivosti budete moci maximálně užít.

 

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Zdroje: https://zeny.iprima.cz/astroclanky/uplnky-v-roce-2022-kdy-nastanou-a-jak-vas-mohou-ovlivnit

https://www.rexter.cz/rubriky/horoskopy/uplnek-a-novoluni-v-dubnu-prekvapiva-predpoved_929.html

https://lunarni-kalendar.najdise.cz/uplnek-duben-2022

https://www.svetmineralu.cz/magazin/kalendar-uplnku-pro-rok-2022/

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1