Začněte stepovat

Začněte stepovat

S novým rokem se vždy nabízí možnost pustit se do nových dobrodružství. Co takhle vyzkoušet něco netradičního? Třeba se přihlásit na hodiny stepu. Uvidíte, že vás to bude bavit.

Pevně nohama na zemi

Step je velmi specifický druh tance, při němž tanečník či celá skupina nohama vyklepává hudební rytmus. To znamená, že oproti klasickému tanci se přidává ještě zvuková stránka. Jiné části těla se pak mohou a nebo nemusí zapojovat. Tanečníci mají speciální boty, které jsou na patách a špičkách opatřeny plíšky. Střídáním pata/špička pak dochází k „vyklepávání“ určitého rytmu.

V rytmu jazzu

Step vznikl v 18. století v Americe, jeho kořeny jsou silně provázány s jazzem. Tento hudební žánr se i dnes velmi často pro stepování používá. Pokud ale zrovna jazz není vaším šálkem kávy, lze stepovat bez hudby a nebo si vybrat jinou muziku. Existuje i několik druhů stepu. Mezi nejoblíbenější patří irský step, americký či moderní.

Jak začít?

Pro začátek je rozhodně nejlepší, pokud si vyhledáte kurz stepování. Dnes je možné navštěvovat je v každém větším městě. Poradí vám nejen vhodnou obuv, ale budete mít jistotu, že zvládáte základní techniku bez chyb. Ideální je vyzkoušet si ukázkovou hodinu zdarma, abyste měli před zaplacením celého kurzu jistotu, že vás step opravdu baví.

Počítejte s menší investicí

Jako skoro každý koníček, i step vás bude něco málo stát. Ale nemusíte se bát horentních částek, jde v podstatě jen o zakoupení obuvi. Ta se liší podle druhu stepu i pokročilosti tanečníka. V některých případech stačí jen přidělání speciálních plíšků na vaši obuv. Cena těchto plíšků se pohybuje v řádech stovek korun. Dále postačí jen pohodlné oblečení a případně tužka a papír na zakreslování nových kroků.

I při stepu se zapotíte

Počítejte s tím, že i step je makačka a při hodinách se docela zapotíte. Nezapomeňte si tedy přibalit sebou pití, ručník na pot či menší svačinku na doplnění energie. A samozřejmě dobrou náladu a nebát se toho, že hned první lekci nebudete za hvězdu.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1