Nejlepší letní destinace v České republice

Nejlepší letní destinace v České republice

Česká republika je známá svou bohatou historií, malebnou přírodou a kulturními poklady. V létě se zde otevírají dveře do řady skvělých destinací, které stojí za návštěvu. Přinášíme Vám přehled nejlepších letních cílů, které Česká republika nabízí.

Karlovy Vary

Lázeňská elegance a přírodní krása Karlovy Vary jsou známé po celém světě svými léčivými prameny a krásnou architekturou. Můžete se zde ponořit do lázeňské atmosféry, procházet se po zahradách a ochutnat slavné karlovarské oplatky. Toto romantické město Vám nabídne relaxaci a léčebné procedury ve stylu lázeňské tradice.

  • Rozhledna Diana - Karlovy Vary jak na dlani. Uvidíte z výšky nejen historické město, ale i vrcholky Krušných hor. 
  • Mlýnská kolonáda - Velká kolonáda, která je postavena v novorenezačním stylu. Naleznete zde i 5 horkých pramenů, které můžete ochutnat.
  • The Home of Becherovka - Historie Becherovky nabízí spoustu zajímavých příběhů. Navštivte muzeum Becherovky a objevte, co vše stojí za tímto legendárním bylinným likérem.

Jižní Morava

Víno, kultura a malebná krajina Jižní Morava je synonymem pro skvělá vína a malebné vesnice. Objevte vinné sklepy, kde se vyrábí lahodná moravská vína, a navštivte historická města. Přírodní scenérie s vinohrady a kopci je ideální pro cykloturistiku a pěší túry.

  • Mikulov - Nutnost při návštěvě Mikulova je procházka na Svatý kopeček. Toto místo Vám natolik okouzlí, že se sem budete několikrát vracet.
  • Znojmo - Dominantou tohoto města je kostel sv. Mikuláše, ale věřte, že to není zdaleka vše, co toto půvabné město nabízí.
  • Vinné sklípky - Návštěva Moravy bez vinných sklípků nejde. Vychutnejte si degustaci vína z Moravy v autentických sklípcích s jedinečnými povídky od místních vinařů.

Krkonoše

Hory, příroda a dobrodružství Krkonoše jsou nejvyšší pohoří v České republice a nabízejí úchvatné výhledy a pestrou paletu outdoorových aktivit. V létě se můžete vydat na turistiku nebo horskou cyklistiku, sledovat vodopády a objevovat malebná jezera. Návštěva Sněžky, nejvyšší hory ČR, je zážitkem samotným.

  • Sněžka - Výšlap na nejvyšší horu České republiky by měl podstoupit každý správný Čech. Proto jestli se tak u Vás ještě nestalo, je na čase to změnit a vyrazit do Krkonoš.

Český ráj

Pískovcové skály a romantické hrady Český ráj je rájem pro milovníky přírody a historie. Tento region je známý pro své pískovcové skalní útvary, vyhlídkové věže a malebné zříceniny hradů.

  • Hrad Trosky - Bývalý gotický hrad, který je nyní zhříceninou Vám může připomínat čertovy rohy trčící ze země.
  • Prachovské skály - Symbolem Českého ráje. Své si zde najdou nejen horolezci ale i skupinky s dětmi. 
  • Hrubá Skála - Městečko s malým zámkem, kde se budete cítit, jako byste byli součástí pohádky.

Lipno

Vodní radovánky a relaxace na břehu Lipno je největší vodní nádrž v České republice a láká milovníky vodních sportů a plážového života. Přírodní scenérie okolo nádrže nabízí krásné cyklostezky, možnosti vodního lyžování, windsurfingu a rybaření. Užijte si slunečné dny na pláži nebo si pronajměte loď a prozkoumejte okolí.

  • Stezka korunami stromů - Zábava nejen pro děti ale i rodiče. Cestu dolů si můžete ulehčit půjčením si koloběžek a udělat Váš výlet ještě o něco zábavnější a dobrodružnější.
  • Naučná stezka Olšina - Skvělou volbou na půl denní výlet. Projděte se okolo rybníku Olšina a objevte různorodost přírody, kterou tato oblast nabízí.
  • Čertova stěna - Turistický výlet šumavskými lesy podél Vltavy. Cestou objevíte malé vodopády a tajná zákoutí.

Foto: Shutterstock

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1