7 možností jak v zimě sportovat

7 možností jak v zimě sportovat

Rádi sportujete, ale v zimě je vaše oblíbené fit centrum narvané k prasknutí? Neseďte doma, vyrazte ven. Nevadí, že za okny už je zima. Sportovat se dá v každém počasí. Zimních aktivit existuje velké množství, stačí si jen vybrat tu, která vás bude bavit.

Proč sportovat v zimě venku?

Pobyt na čerstvém vzduchu poslouží vašemu tělu i mysli. V zimě se dny zkracují, a to může mít špatný vliv na naše myšlení. Lidé častěji upadají do depresí. Jdete do práce, je tma. Jdete z práce a už je taky tma. Proto je dobré každou volnou chvíli trávit venku. Cvičení na čerstvém vzduchu vám pomůže k lepší náladě i ke zlepšení fyzické kondice. Pohyb ve studeném prostředí totiž pomáhá tělu rychleji spalovat tuky.

Dělejte to, co vás baví

Co se týče sportů, určitě se nemusíte omezovat. Je jich tolik, že si každý najde ten svůj oblíbený. Začít můžete klidně rychlou chůzí. Je velmi zdravá. Nezatěžuje klouby a skvěle se při ní hubne. Jde o velmi přirozený druh pohybu. Navíc k ní nepotřebujete žádné zvláštní vybavení a provozovat ji může téměř každý. A když vyjdete i se psem nebo dětmi, užijete si hezkou procházku.

Na rychlou chůzi můžete navázat běháním. Zde vám stačí lepší běžecké boty a dobré sportovní oblečení. Běhat můžete kdekoliv. V některých městech jsou dokonce běžecké trasy. Na vesnicích máte zase tu výhodu, že se dá běhat v krásné přírodě. Běhejte raději pomaleji a dodržujte správné dýchání. A nezapomeňte si s sebou vzít kapesník.

Náročnější sportování

Vyrazte na svah. Sbalte lyže nebo snowboard a běžte si zajezdit. K těmto aktivitám už potřebujete lepší vybavení, ale to v dnešní době není žádná překážka. Pokud snowboard ani lyže nevlastníte, dají se většinou v lyžařských areálech půjčit. Kromě skvělého prožitku ze sjíždění svahu je s lyžováním spojen také krásný výhled na krajinu.

K oblíbeným zimním sportům patří také jízda na běžkách. Při běžkování se skvěle hubne a podíváte se na krásná místa, kam byste se pěšky nedostali. Běžky dříve sloužily hlavně k přepravování z bodu A do bodu B. Časem se z nich stal vyhledávaný a oblíbený sport. V současné době na mnoha místech v republice vznikají běžkařské trasy, tím je tato aktivita čím dál víc dostupnější.

Sportujte s dětmi

Pro děti je pobyt na čerstvém vzduchu nezbytný. A když se spojí sport se zábavou, každé dítě půjde rádo ven. Zajděte si zabruslit nebo zasáňkovat. Na sněhu se dá jezdit na čemkoli. Tady se představivosti meze nekladou. Takže pokud nemáte boby nebo sáně, můžete jezdit na pytli, igelitce, nafukovacím kruhu nebo si něco veselého vyrobit.

S dětmi však můžete jet i na lyže, snowboard nebo běžkovat. Pokud to vaše ratolest ještě neumí, máte dvě možnosti. Buď ho to naučíte vy a nebo ho můžete dát do lyžařské školičky. On vám za to v pozdějších letech určitě poděkuje.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1