Vyrobte si netradiční adventní kalendář

Vyrobte si netradiční adventní kalendář

Proč kupovat klasické adventní kalendáře, když si můžete nějaký pěkný a originální vyrobit? Dáte si do něho jaké dobroty chcete. Taky ho můžete mít pouze na okrasu. Je to jen na vás. Jak na to?

V jednoduchosti je krása

Tento adventní kalendář vám nedá moc práce a zvládnou si ho vyrobit i děti. Budete potřebovat 25 ruliček z toaletního papíru, větší kus kartonu, dlouhý papír, nůžky a lepidlo (tavnou pistoli). Na ozdobení se vám budou hodit vánoční stuhy, nálepky nebo barvy. Toaletní ruličky asi doma běžně neschováváte, tak si je budete muset nasbírat dopředu.

Z kartonu si udělejte 5 obdélníků. Výsledný kalendář bude vypadat jako domeček. Takže budete potřebovat jeden větší karton na spodní část domu (bude na něm 5 ruliček vedle sebe), 2 stejně dlouhé díly na boky (délka 4 ruliček na sobě) a 2 stejné i na střechu. Jakmile je budete mít nachystané, vezměte dlouhý papír a kartonové kusy na něj nalepte tak, že na jednom papíru bude spodní část a stěny a na samostatném střecha. Mezi jednotlivými kousky nechejte vždy pár milimetrů místa, aby se daly přehnout. Kdyby se vám nepodařilo sehnat dlouhý papír, můžete ho použít pouze ke spojení jednotlivých kartonů. Ne po celé jejich délce.

Nachystané části vybarvěte a ozdobte s pomocí barev, nálepek a stuh. Klidně využijte i pastelky a fixy. Jakmile budete mít domek vymalován, přejděte k ruličkám. Na spodní stranu jich nalepte 5 vedle sebe. Na ně další 3 řady po 5. Celkem tedy máte 4 řady po 5 rolích. Přilepte boky. Pokud vám přesahují poslední řadu, trochu je zastřihněte. V další řadě připevníte pouze 3 role do středu. Na každé straně tak zůstane 1 volné místo. Poslední přijde na úplnou špici, opět do středu. Na vrchní ruličky připevněte střechu a na ni poslední roli jako komín.

Na konec můžete vyrobit papírky s čísly a vlepit je do ruliček tak, aby vykukovaly ven. Pokud si budete chtít ještě více vyhrát, můžete si různými barvami vymalovat i jednotlivé role. Dovnitř si pak umístěte dobrůtky, citáty a vše, co vám dělá radost. A že nevíte, co s ním po vánocích? Vězte, že je to skvělá garáž, ubytovna pro minipostavičky všeho druhu, lego panáčky či hotel pro panenky.

Dekorační kalendář

Přírodní prvky jako výzdoba interiéru vypadají vždy moc hezky. Proto si tentokrát vytvoříme trochu jiný kalendář. Jeho výroba bude celkem jednoduchá. Najděte větší, ale pevnou větev. Pokud neseženete, poslouží vám i pěkné dřevěné věšáky. Pomocí provazů v přírodní barvě ji upevněte na zeď. Potřebovat budete 24 obyčejných papírových tašek různých velikostí. Ty si můžete vyzdobit dle svého uvážení (vánočními nebo jinými motivy). Na závěr taštičky už jen plníte a pomocí provázku přivazujete na větev.

Fantazii se meze nekladou

Pokud chcete mlsat bez zbytečného odpadu, pak vyrobte různé perníčky, které označíte číslem. Kdo by se pak netěšil, že každý den jeden slupne :-)

Pokud si myslíte, že nejste dostatečně zruční a nebo máte málo času, své udělají i kolíčky na prádlo. Můžete je buď ozdobit přímo tím, že je pokreslíte a nebo na ně nalepíte různé drobné ozdobičky. Vězte, že fantazii se meze nekladou.

Na své si mohou přijít i dospělí nebo dospívající. Mnoho z nás rádo mlsá, ale někdy pomůže i motivační věta, citát a nebo vtip. Vytvořte tedy sadu dobrých zpráv na každý den.

Milujete adventní výzdobu? Pak využijte i adventního kalendáře. Můžete si buď ušít malé hvězdičky, ozdobičky a nebo například koupit či ušít barevné ponožky a nebo čepičky, které lze vkusně umístit na toto období na stěnu místo obrazu nebo na poličku.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1