Už je tady zase pondělí

Už je tady zase pondělí

Proháníte se po louce. Kolem létají motýli a slunce vás hřeje do zad. Najednou jeden motýl začne divně bzučet. A bzučí a bzučí a ... Otevřete oči a zjistíte, že louku, motýli i slunce nahradilo šero ložnice a místo slunce na vás bliká splašený displej mobilu. Je tu pondělí...

Všechny poučky nabádají neusnout, jenže jak to udělat? Je 6:25 a vy v hlavě rychle analyzujete, jak moc se můžete dneska zpozdit. 6:43 a vy se s cuknutím probudíte. Tak dneska to nevyšlo. Ještě unavenější než při prvním zvonění lezete z postele. Je čas ze sebe udělat člověka.

V koupelně na sebe opatrně rozsvítíte. „Tohle chvíli potrvá,“ pomyslíte si a jdete vzbudit děti. I ony se na vás zrovna neusmívají, ale rozhodně vypadají živější než vy. Tedy dcera určitě. Syn se včera do půlnoci choulil u střílečky a zřejmě vás bude ukecávat na omluvenku. „Ani náhodou,“ syčíte na něj v hlavě: „Pěkně vstávat!“ Nakonec jste všichni v 7:42 oblečení a víceméně funkční. Dceru vezete do školy vy a doufáte, že syn tam dorazí včas sám.

V kanceláři to v pondělky vypadá dost zombíkovatě. Někteří si zapomněli všimnout, že už pracují a pravděpodobně v tomto stavu setrvají až do odpoledne. Dáváte si svoje druhé kafe a vrháte se na e-maily, kterých tam je překvapivě poměrně dost. V deset je porada. Už dávno jste pochopila, že šéf vás do latě jinak nedostane. V tomto polohybernačním stavu jste schopni kancelářemi bloudit do středy. Vezmete tedy poznámkový blok, mobil, třetí kafe a vyrážíte. Teprve tohle vás probere a začínáte fungovat.

Ve středu si už na pondělí ani nevzpomenete. Kmitáte v rytmu budíků, svačin, schůzek, kroužků, jógy, klientských schůzek a domácích úkolů. V pátek překvapivě zjistíte, že je pátek. Přepínáte z módu práce na program víkend. Odkopáváte lodičky a zahazujete vstupní kartu do kanceláře. Je čas snít.

Odpočinek? Aha, to je ta činnost, kdy se vyžaduje jiná než pracovní aktivita. Jenže, kdo uvaří? Kdo uklidí? Kdo nakoupí? Opustit roli manažerky dá zabrat. Taky si chcete vyrazit zaběhat, jít s dětmi do aquaparku nebo se vydat na výlet. Aha, to jsou ty dny, kdy může spát, vzpomenete si. V neděli kolem poledne nabíráte konečně rekreační dech. Takže teď si začneme užívat, co?

Jenže, už je tady zase pondělí...

„Nezbývá než se na víkend připravovat tréninkem již během týdne,“ je poslední myšlenka než jdete vzbudit děti a zapínáte mód manažerky.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1