Uspořádejte nezapomenutelnou oslavu

Uspořádejte nezapomenutelnou oslavu

Oslava narozenin je vždy příležitost setkat se s lidmi, které příliš často nevídáte. Může to být ale taky šance, udělat akci, na kterou budete společně ještě po letech vzpomínat. Nemusí to být “jen” sezení u stolu a povídání. Zapojte společenské hry nebo dokonce bojovku. Přichystali jsme pro vás pár tipů.

Detektivní párty? Proč ne

Vše můžete umocnit tím, že akci zasadíte do nějaké doby a prostředí. Vymyslete si zápletku a z hostů udělejte detektivy, pachatele a oběti. Na začátku rozdejte papírky s tím, kdo má jakou roli. Po místnosti či budově rozmístěte různé indicie a nápovědy, podle kterých bude vaše návštěva rozplétat složitý příběh. Do jak velkých detailů zajdete a jestli do přípravy zapojíte třeba nejlepší kamarády, je jen na vás.

Dabing po domácku

Sežeňte si pár oblíbených a známých filmů a vezměte s sebou notebook. Zahrajete si na dabéry. Rozdělte si postavy a zkuste si, jaké to je dabovat. Nemusíte znát slova z filmů, použijte vlastní. O to větší zábava to bude. Nebo naopak zkuste některou z českých komedií a trefujte se do textu. Klidně dialogy připravte a vytiskněte. Uvidíte, že tato zábava se neomrzí a opravdu se nasmějete.

Ulov své jídlo

Nemusíte se bát, nedojde k žádnému krveprolití. Nachystejte si jídlo, na které se dá přivázat provázek. Můžou to být různé sušenky, kolečka šunky, kus chleba, sýry, prostě cokoliv co vás napadne. Tyto nachystané “balíčky” rozvěste různě po objektu, kde se akce koná. Pokud máte oslavu venku, tím lépe. Dobroty mohou viset na stromech, keřích, židlích apod. Úkolem bude najít a sníst co nejvíce jídla bez pomoci rukou. Sbírejte si provázky, podle nich lehce zjistíte, kdo kolik čeho snědl.

Společenské hry

Hledáte-li hru, která zabaví a ještě lidi seznámí, určitě sáhněte po Activitách. Lidé se rozdělí do 4 týmů a střídavě kreslí, popisují a dělají pantomimu. Jeden vždy ukazuje a zbytek týmu hádá. Postupuje se po hracím plánu. Jestli se vám do hry nechce investovat, můžete si kartičky s úkoly na zmíněné 3 aktivity vyrobit sami. Na sblížení je ideální Twister. Tady máte na podložce 4 řady koleček v různých barvách. Na ty pokládáte ruce a nohy podle toho, co si zrovna vytočíte, např. levou ruku na zelenou a pravou nohu na červenou. Pomalu vám vzniká pěkný propletenec lidí. Tajemnou náladu plnou fantazie a hlavně spolupráce získáte díky hře Mystérium (cílem je prostřednictvím symbolické nápovědy Ducha nalézt jeho vraha). Uvidíte, jak moc máte intuici a mozek ve spolupráci či opozici. Mezi další oblíbence patří hra Desítka (znalostní hra) a pokud máte oslavu dětskou je skvělou hrou například Catan Junior (cílem je osídlit pomocí pevností ostrovy), Karak (rytířské dobrodružství v podzemí hradu, kdy cílem je nasbírat hodně pokladů a zabít draka) či Takenoko (hra z čínského prostředí pěstování bambusu, kdy máte splnit určité úkoly - tvoříte určité obrazce, panda pojídá bambus a zahradník jej pěstuje).

Vyrazte z domu

Pokud chcete za zábavou vyrazit, můžete sáhnout například po nabídce únikových her, které jsou v nabídce napříč městy. Vybrat si můžete skutečně z mnohého (od detektivky, přes fantazy, po cestovatelskou). Cílem je během určité doby uniknout ze zamčené místnosti. K dispozici máte řadu nápověd, které vám k tomu pomohou. Variantou je úniková hra nikoli uvnitř, ale po venku, kdy pátráte prostřednictvím tabletu a sbíráte indicie přímo v živém prostředí.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1