Tipy na zimní výzdobu vašeho domova

Tipy na zimní výzdobu vašeho domova

Vyzdobte si svůj domov moderně a originálně. Zimní dekorace zútulní váš byt i dům. Stačí vybrat správné barvy a jednotlivé komponenty k sobě sladit. Poradíme vám, které barvy se k sobě hodí. A jaké materiály můžete použít. Nechte se inspirovat.

Barevná inspirace

Nejoblíbenější zimní barvy jsou bílá a modrá (zvlášť její studené odstíny), které tak trochu připomínají sníh. V kombinaci s červenou nebo zelenou působí skvěle, neboť ty vnesou do dekorace pocit tepla. Červenou můžete využít především u vánoční dekorace. V kombinaci s přírodní zelenou vypadá opravdu božsky. Na zimní dekorace se také často používá stříbrná a zlatá barva. I hnědá nebo béžová k zimě patří a právě v kombinaci s červenou nebo zlatou je lze velmi dobře využít.

Světýlka všude kolem

Čím dál častěji se do dekorace přidávají světýlka. Ať už ve formě malého řetězu na obraze nebo velkých hvězd v oknech. Tyto ozdoby využijete po celý rok. Můžete je pověsit na stěnu nad postel, orámovat s nimi zrcadlo či poličku, o Vánocích je dát do oken. Mají opravdu velké využití a vypadají vždy skvěle. Kromě svých estetických vlastností dokážou příjemně osvětlit místnost, když chcete zrovna odpočívat u oblíbeného seriálu nebo jen tak u krbu.

Dobrý materiál je základ

Používejte hlavně přírodní materiály. S dřevěnými a proutěnými ozdobami máte vyhráno. Jako dekorace lze využít také jehličnaté větvičky, které v kombinaci se světýlky a červenými doplňky vytvářejí příjemný estetický dojem. Často se používají také nejrůznější skleněné vázy, kamínky, stojánky a další předměty. Sklo je velmi elegantní a dokáže zkrášlit vaši domácnost. Do skleněných váz můžete umístit barevné kameny a svíčky. Krásnou zimní ozdobou jsou také stojany na svíce nebo adventní věnce z živých větviček. Ty nemusíte rušit na Tři krále spolu se stromkem. Vypadají krásně celou zimu.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1