
Za málo práce velká legrace
Příprava domácí limonády je snazší, než se může na první pohled zdát. Nebudete potřebovat ani desítky nesehnatelných ingrediencí, ani nějaké složité recepty. Záležet bude jen na vaší chuti a na tom, co zrovna máte v lednici. Pamatujte, že fantazii se meze nekladou a limonádu lze udělat skoro z každého ovoce a někdy i zeleniny. Navíc budete vědět, co opravdu pijete a vaše tělo vám poděkuje, že ho ušetříte zbytečného cukru, umělých sladidel a další chemie, které v kupovaných limonádách v drtivé většině jsou. Tak kterou si dáte vy?
Rebarborová s jahodami
Ingredience:
Postup: Pokrájenou rebarboru vařte ve vodě do změknutí. Poté nechte vychladnout a rozmixujte spolu s jahodami, ochuťte medem, citronem, mátou a nakonec přelijte do džbánku spolu s ledem. Pokud by se vám zdála příliš hustá, lze dolít studenou vodu.
Levandulová
Ingredience:
Postup: Do hrnce si dejte vodu, cukr a levanduli. Když začne voda vřít, stáhněte plamen a vařte ještě zhruba 5 minut. Pak nechte vychladnout. Levanduli scedíte přes sítko, do nálevu přidejte led, citronovou šťávu a případně dolijte vodu, nebo doslaďte dle chuti.
Mangová se zázvorem
Ingredience:
Postup: Nejprve si nastrouhejte zázvor, který smíchejte s vodou a tu dejte vařit. Přijdete med či cukr a nechte provařit. Po uvaření zázvor sceďte přes plátýnko a nechte vychladnout. Poté přidejte mango a spolu se zázvorovým rozvarem ho rozmixujte. Na osvěžení lze přidat led, nebo citronovou či pomerančovou šťávu.